https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Taktické cvičení zásahu proti nebezpečnému útočníkovi


Policisté si ověřili své schopnosti při zásahu proti nebezpečnému pachateli.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Vyhoštění cizince


Policisté z mělnické cizinecké policie zahájili správní řízení se sedmačtyřicetiletým cizincem ve věci správního vyhoštění z území EU.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu dodržování rychlosti


V době od 18. do 24. dubna 2016 proběhla ve vybraných evropských státech, dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu dodržování rychlosti.  
Do této dopravní akce se zapojili také policisté z Územního odboru Policie ČR Mělník.
V průběhu celého dopravně bezpečnostního opatření se policejní hlídky zaměřily zejména na kontrolu dodržování dovolené rychlosti jízdy vozidel v obci i mimo obec. Samozřejmě dohlížely i na dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona číslo 361/2000Sb., o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů souvisejících s provozem na pozemních komunikacích. Současně prováděly kontrolní činnost spojenou s pátráním po osobách, věcech a odcizených vozidlech.
Během třech dnů, na které byla na Mělnicku akce naplánovaná, dvě desítky dopravních policistů zkontrolovaly celkem 219 vozidel. Zjistily 89 dopravních přestupků, z nichž 84 vyřešily na místě blokovou pokutou a 5 přestupků předaly k vyřízení příslušnému správnímu orgánu.
Během dopravně bezpečnostní akce 42 řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, 40 jich policisté potrestali na místě udělením blokové pokuty a 2 přestupky předali k vyřízení správnímu orgánu. Bezpečnostní pásy nepoužil 1 z řidičů, 1 dítě nebylo připoutané v autosedačce. Pod vlivem alkoholu řídil své vozidlo 1 řidič. Za technický stav vozidla udělili policisté pokutu 9 řidičům. Přestupkového jednání se dopustil také 1 motocyklista.
Hlavním cílem dopravně bezpečnostního opatření zaměřeného na dodržování povolené rychlosti je snížit neukázněné chování některých řidičů na silnicích a především snížit počet dopravních nehod a přestupků v silničním provozu.
TISPOL je organizace, která sdružuje evropské policejní sbory v oblasti dopravní problematiky a je založena na předávání zkušeností a informací. Hlavním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou. Akce jsou vždy zaměřeny na konkrétní problematiku, jako je alkohol a drogy, rychlost, nákladní a autobusová doprava. 

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Cyklistická sezóna začíná


Jakmile vysvitne sluníčko a vzduch se oteplí, na silnice vyrážejí rekreační cyklisté. Většina z nich na kole přes zimu nejezdí, proto je nutné před první vyjížďkou provést údržbu kola, nejlépe v servise. Cyklisté jsou považováni za řidiče. Musí tak dbát na řádný technický stav svého stroje. Špatný technický stav kola může být příčinou nehody, při které může dojít k vážným zraněním. Každý rok utrpí několik cyklistů zranění v důsledku špatného technického stavu jejich jízdního kola. Celkově bylo v letech 2012-2015 zbytečně těžce zraněno 5 osob, lehce pak dalších 32 osob. Při jízdě je vhodné používat cyklistickou přilbu, u dětí do 18 let je to dokonce povinnost.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Řidič motocyklu nadýchal opakovaně více než 2 promile


Ve čtvrtek 21. dubna 2016 kolem 18. hodiny došlo k dopravní nehodě v katastru obce Přívory. Sedmapadesátiletý řidič motocyklu Yamaha jel ve směru od obce Červená Píska na obec Přívory. Před obcí Přívory při průjezdu pravotočivou zatáčkou vyjel do protisměru, kde levým bokem motocyklu narazil do levého boku osobního vozidla Škoda Octavia. Po střetu však motorkář pokračoval dál v jízdě. Na rovném úseku nezvládl řízení  a havaroval. Na místě byl ošetřen lékařem rychlé lékařské pomoci a následně byl k dalšímu ošetření převezen do jedné z pražských nemocnic. Policisté u obou řidičů provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. U řidičky osobního vozu byla zkouška negativní. U motocyklisty přístroj opakovaně naměřil hodnotu vyšší než dvě promile. Sedmapadesátiletému řidiči policisté na místě zadrželi řidičský průkaz. Škoda na vozidlech se vyšplhala odhadem na 200 000,- Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Dopravní policisté žádají veřejnost o pomoc


V pátek 22. dubna 2016 v 7:50 hodin nám byla nahlášena nehoda, při které čtyřiačtyřicetiletá cyklistka při pádu z kola utrpěla  zranění. Cyklistka jela v obci Neratovice  v ulici U Závor ve směru od Byškovic. Ve stejném směru jela i bílá dodávka bez nápisů či jiných markantů, jejíž řidič cyklistku údajně ohrozil a ona v důsledku toho spadla na vozovku. K nehodě došlo na úrovni pneuservisu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Pozvánka na Den bezpečí a pořádku Mělník


Sedmý ročník  Dne bezpečí a pořádku se v letošním roce  koná 19. května 2016 od 9:00 hodin jako tradičně v Parku Podolí, za hypermarketem Tesco. Seznámit se zde můžete s prací a technikou záchranných složek, zeptat se  a získat informace týkající se prevence kriminality. Připraveny jsou zajímavé ukázky práce policistů, strážníků městské policie, hasičů, záchranné služby, Besipu a dalších. Program zahájí v 9 hodin starosta města Mělník MVDr. Ctirad Mikeš.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Demolice mostu v ulici Mladoboleslavská ve městě Mělník


V pondělí 25.4.2016 proběhne kompletní demolice mostu v ulici Mladoboleslavská ve městě Mělník. Na základě jednání mezi městem Mělník, Policií ČR, ŘSD ČR a krajským úřadem pro Středočeský kraj ohledně koordinace třech součastně realizovaných staveb ve městě Mělník (demolice mostu, okružní křižovatka u benzínové stanice Shell a první část obchvatu Mělníka), bylo rozhodnuto, že bude nákladní doprava vyvedena zcela z města Mělník a osobní doprava využije objízdných tras po vedlejších ulicích. Tato stavba a i zbylé dvě budou ukončeny před řepnou kampaní. Předpokládaný termín ukončení oprav je na začátku září 2016.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Okradl kamarádovu matku


Mělničtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže třiatřicetiletému muži. Ten byl pozván svým kamarádem na návštěvu do bytu jeho matky. V nestřeženém okamžiku odcizil ze stolku v obývacím pokoji volně položený notebook. Z něho odinstaloval všechna data a přeinstaloval softwar na svou osobu. Po té, co mu kamarád volal a notebook chtěl po něm vrátit, zanechal ho na jednom ze stolů na stolní tenis na hřišti, kde kamarád bydlí. Zde ho také našel a odevzdal své matce. Přeinstalací však způsobil škodu ve výši téměř 7 000,- Kč. Nejen, že si přisvojil cizí věc, ale způsobil tak i škodu na cizím majetku.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7