https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Zákaz porušil takřka okamžitě



Dvaadvacetiletému muži z Mělnicka vyslovil soud zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu čtrnácti měsíců, který nabyl právní moci dne 22. ledna 2013. O tomto muž věděl, a přesto téhož dne usedl do motorového vozidla Renault a vyrazil na cesty.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Dostal chuť na sladké



Dvacátého ledna 2013, po šestnácté hodině, navštívil osmnáctiletý mladík z Kladenska, obchodní dům na Mělníku, ulice Mladoboleslavská. Uvnitř obchodu odebral z volně přístupných regálů čokolády a další sladkosti. Zboží přemístil do tašky, kterou si přinesl s sebou. S takto získaným „nákupem“ se poté pokusil projít přes pokladny bez zaplacení. Byl odhalen zabezpečovacím zařízením a personál na místo přivolal hlídku městských strážníků. Mladík strážníkům zboží dobrovolně vydal. Kdyby se mu jeho záměr vydařil, připravil by provozovatele obchodu o cukrovinky v hodnotě cca 5 400,-Kč.

Zpravodajství 1 komentář | » číst dál

Oslava se zjevně nezdařila



Na své životní jubileum nebude v dobrém vzpomínat muž ze Semilska. V den svých padesátin, dvacátého ledna 2013, byl v odpoledních hodinách kontrolován policisty v obci Liběchov, za volantem osobního motorového vozidla Škoda Favorit. V rámci kontroly se muž podrobil dechové zkoušce na alkohol, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 2,34 promile alkoholu v dechu. S výsledky měření řidič souhlasil.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Policisté objasnili sérii vloupání



V době od začátku února do konce června loňského roku zaevidovali policisté na Kokořínsku čtyři případy, při kterých neznámý pachatel „navštívil“ rekreační chaty a další přilehlé objekty v obcích Šemánovice, Dobřeň a Kokořín – Truskavenský důl. Do nemovitostí vždy vnikl za užití násilí, vylamoval okenice, dveře, přestřihl visací zámky a poradil si i s mřížemi na oknech. Majitelé objektů vyčíslili škody spojené s řáděním zloděje na částku zhruba 50 000,-Kč. Z chalup, kůlen, garáží a stodol zmizely např. starožitné hodiny, dětské vláčky, autodráhy, jízdní kolo, elektrické kabely, kanystry s benzinem, řetězová pila, součástky motocyklu a další.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Statistika dopravních nehod za rok 2012




 
2012
2011
2010
Celkem DN
719
720
758
Úmrtí
9
3
9
Těžké zranění
59
45
41
Lehké zranění
121
93
104
Celková škoda
45 892 600
50 655 700
67 543 400
Pokuty uložené
viníkům DN ( v Kč)
247 300
218 200
262 600
Alkohol zjištěný
u viníků DN
42
28
45
 
     V uplynulém roce došlo na Mělnicku k největšímu počtu dopravních nehod na místních komunikacích (236 nehod), následovaly silnice I. třídy (198), II. třídy (153) a III. třídy (123). K ostatním nehodám došlo na účelových komunikacích.
     Mezi nejčastější příčiny patří nesprávný způsob jízdy, kdy se řidič řádně nevěnuje řízení vozidla (370 nehod), nepřiměřená rychlost (138) a nehody nezaviněné řidičem, jako např. srážky se zvěří, střety s chodci, technické závady atd. (106).
     Nejvíce nehod měli v uplynulém kalendářním roce na svědomí řidiči motorových vozidel (588 nehod), dále lesní zvěř a domácí zvířectvo (83), řidiči nemotorových vozidel (22) a chodci (13).
 
     Policisté z Územního odboru Policie ČR Mělník se budou i nadále v rámci výkonu svých služebních povinností, týkajících se dohledu nad plynulostí a bezpečností silničního provozu snažit o to, aby se počet dopravních nehod v našem regionu snižoval a ubylo i následků, které tyto události mají na zdraví a životy účastníků silničního provozu. Doufáme, že nám pomohou i samotní řidiči a přejeme všem mnoho šťastně najetých kilometrů v roce 2013.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Strýci „vystěhoval“ garáž


     Třiadvacetiletý mladík přelezl dne 21. října 2012, v nočních hodinách, plot oddělující pozemky domu, kde trvale žije a domu, který obývá jeho příbuzný. Nemovitosti se nacházejí v obci Velký Borek. Poté odstranil zámek z garáže a vnikl dovnitř. Odtud následně odcizil svářecí trafo, okružní pilu, vibrační brusku, dvě vrtačky, gola sadu, přímočarou pilu, ruční nářadí, ruční elektrickou brusku, elektrickou dobíječku, bourací kladivo, vzduchový kompresor, elektrickou řetězovou pilu, čtyři pneumatiky i s disky, hi-fi věž a další věci. Lup přeházel přes plot a následně ukryl na půdě svého domu. Zde byla většina věcí následně zajištěna policisty a dne 13. ledna 2013 předána zpět majiteli. Poškozený příbuzný si nakonec vzniklou škodu vyčíslil na částku zhruba 5 000,-Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Odcizil pohonné hmoty


     Mělničtí policisté sdělili dne 16. ledna 2013 podezření z trestného činu krádeže čtyřiatřicetiletému muži z Mělnicka.
     Podezřelý v době od třetího do devatenáctého prosince, loňského roku, celkem ve třech případech násilím odstranil víčka nádrží u nákladních automobilů, zaparkovaných na Mělníku. Následně odčerpal z vozidel celkem 900 litrů motorové nafty. Svým jednáním způsobil poškozeným celkovou škodu ve výši cca 28 000,-Kč.
     Za uvedený trestný čin je možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.

 

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Dlouhodobé neshody skončily napadením


 

     Devětadvacetiletý muž z Kladenska řeší již delší dobu s třicetiletým mužem a stejně starou ženou z Kralup nad Vltavou situaci, týkající se údajného dluhu. Dohady vygradovaly dne 10. ledna 2013, kdy v odpoledních hodinách fyzicky napadl o rok staršího poškozeného v Kralupech nad Vltavou, ulice Štefánikova. Oběť se pokusil v přítomnosti dalších osob několikrát udeřit, čímž se na místě veřejnosti přístupném dopustil hrubé neslušnosti.
    Policisté, kteří se incidentem zabývali, zjistili, že již v době před útokem podezřelý několikrát oběma vyhrožoval tělesnou újmou a někdy i usmrcením. Vyhrožováním tak v poškozených vzbudil důvodnou obavu o jejich zdraví a život.
    Ještě téhož dne si osoba převzala záznam o sdělení podezření z trestných činů nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Alkohol na silnicích – prosinec 2012


    Během uplynulého měsíce provedli policisté z Územního odboru Policie ČR Mělník, v rámci silničních kontrol, 2 488 dechových zkoušek na alkohol. Osmnáct z nich bylo pozitivních. Šest kontrolovaných řidičů „nadýchalo“ přes jedno promile alkoholu, a tyto případy byly dále řešeny jako podezření z trestného činu, ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok. Dalších dvanáct deliktů skončilo jako přestupky ve správním řízení. Pět osob bylo přistiženo za volantem pod vlivem jiných omamných látek. I těmito případy se budou nadále zabývat správní orgány obcí s rozšířenou působností.
    Mělničtí dopravní policisté prověřili za sledované období 1 553 řidičů. Sedm z nich požilo před jízdou alkohol. Dva případy byly nadále řešeny jako podezření z výše uvedeného trestného činu a pět ostatních bylo postoupeno správním orgánům. Při vyšetřování dopravních nehod odhalili policisté dva řidiče pod vlivem alkoholu.
 
 
Výsledky dechových zkoušek za rok 2012:
 
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7