https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Policistům neujel



Dne 17. listopadu 2012, po druhé hodině ranní, projížděla hlídka kralupských policistů ulicí 28. října. Policisté si zde všimli osobního motorového vozidla Ford Escort combi. Když řidič kombíku zaregistroval přítomnost hlídky, snažil se s vozem zacouvat do vedlejší ulice. Tento manévr nezvládl a narazil přitom do elektrické rozvodné skříně přilehlého domu. Po nárazu vypnul motor a snažil se z místa utéct. Nedoběhl daleko, policisté jej dostihli a zadrželi. Následně zjistili, že měl ke svému jednání důvod. Provedená orientační dechová zkouška naměřila pozitivní hodnotu 1,95 promile alkoholu v dechu. V rámci šetření bylo zjištěno, že nárazem do rozvodné skříně nezpůsobil žádnou škodu a škodu vzniklou na svém automobilu neuplatňuje.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Za volant usedl opilý a bez dokladů



Hlídka policistů z místního obvodního oddělení kontrolovala dne 17. listopadu 2012, po třetí hodině ranní, na Mělníku, v ulici Řípská osobní motorové vozidlo Renault Grand Espace. Muž, který automobil řídil, u sebe neměl žádné osobní doklady, proto hlídku následoval na služebnu. Zde bylo zjištěno, že se jedná o osmadvacetiletého cizince, který nevlastní řidičský průkaz. Provedená orientační dechová zkouška u muže skončila pozitivní naměřenou hodnotou 2,43 promile alkoholu v dechu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Povedený vnouček



Dvaatřicetiletý muž z Mělnicka, v měsíci září 2012, při návštěvách svých prarodičů žijících v Lužci nad Vltavou, odcizil bez užití násilí z jejich domu finanční hotovost ve výši 10 000,-Kč. Peníze byly uloženy v peněžence a na dalších místech v domě. V průběhu následujícího měsíce odnesl z domu dvě platební karty, patřící dědovi a babičce. Z nich následně vybral celkem 68 400,-Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Půjčené věci zpronevěřil


 

     Na konci května letošního roku si pětadvacetiletý muž z Prahy zapůjčil v Neratovicích – Horňátkách osobní motorové vozidlo Škoda Felicia a pásovou brusku AEG. Věci měl na základě ústní dohody vrátit další den, což však neučinil a s majitelem vozidla a nářadí přestal komunikovat. Poškozený se po nějaké době obrátil na policisty.
     Policisté z obvodního oddělení v Neratovicích v rámci šetření případu zjistili, že muž vozidlo prodal neznámé osobě. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 19 000,-Kč. Dne 15. listopadu 2012 si převzal záznam o sdělení podezření z trestného činu zpronevěry, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Budovu poškodil bez zjevného důvodu


 

     Sedmatřicetiletý muž z Kladenska procházel dne 13. listopadu 2012, po dvaadvacáté hodině, ulicí Podřipská, v Kralupech nad Vltavou. Přitom míjel jeden z místních nočních podniků. Z dosud nezjištěných příčin poškodil část proskleného obložení budovy a tím způsobil majiteli objektu škodu ve výši 30 000,-Kč.
     Jak následně zjistili policisté z místního obvodního oddělení, nejedná se o osobu neznámou. Jde o recidivistu, který se v nedávné době vrátil z posledního výkonu trestu odnětí svobody a v minulosti měl soudem uložen zákaz pobytu na okrese Mělník. Je velmi pravděpodobné, že svůj skutek spáchal pod vlivem návykových látek.
     Muž si po zadržení převzal záznam o sdělení podezření z trestného činu poškození cizí věci, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok. Věc je nadále vedena ve zkráceném přípravném řízení, během kterého podezřelý do osmačtyřiceti hodin od svého zadržení bude postaven před soud.
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Až pětiletý trest za zpronevěru



Teď hrozí třicetiletému muži z Mělnicka, který v rozporu s podmínkami leasingové smlouvy, kterou sepsal při koupi automobilu Škoda Octavia, tento předmět leasingu neoprávněně převedl na další osobu a finanční hotovost, kterou prodejem získal, si ponechal pro svou potřebu. O prodeji vozu společnost neinformoval a dle jejího vyjádření svým jednáním způsobil škodu ve výši přesahující 130 000,-Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Holdovali alkoholu a poté řídili



Minulý pátek, kolem jedné hodiny ranní, kontrolovala hlídka mělnických policistů, v ulici Kokořínská, osobní motorové vozidlo Audi 100, které řídil jednatřicetiletý cizinec. Šofér při kontrole předložil doklady potřebné k řízení vozidla a poté se podrobil orientační dechové zkoušce, která skončila naměřenou pozitivní hodnotou 1,61 promile alkoholu v dechu. S naměřeným údajem muž souhlasil, policistům odevzdal řidičský průkaz, zajistil si automobil a hlídku následoval na služebnu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Vloupání se nezdařilo



Dvojice mužů z Mělnicka, ve věku dvacet a pětatřicet let, odstranila dne 10. listopadu 2012, po jednadvacáté hodině, ve Veltrusech, na jedné z místních nemovitostí pomocí kleští visací zámek. Muži poté do domu vnikli a zde odcizili elektrické kabely. Když si svůj lup připravovali k odnesení, byli zadrženi strážníkem místní obecní policie. Zanedlouho již putovala dvojice v policejním vozidle na Obvodní oddělení do Vojkovic. Svým jednáním způsobili celkovou škodu ve výši cca 1 100,-Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Dopravní nehody na Mělnicku – říjen 2012


 

 
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7