https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Alkohol na silnicích – říjen 2012


    Během uplynulého měsíce provedli policisté z Územního odboru Policie ČR Mělník, v rámci silničních kontrol 2 535 orientačních dechových zkoušek na alkohol. Osmadvacet z nich bylo pozitivních. Šest kontrolovaných řidičů „nadýchalo“ přes jedno promile alkoholu, a tyto případy byly dále řešeny v trestním řízení, jako podezření z trestného činu, ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok. Dalších dvaadvacet deliktů skončilo jako přestupky ve správním řízení. Sedm osob bylo přistiženo za volantem pod vlivem jiných omamných látek. I těmito případy se budou nadále zabývat správní orgány obcí s rozšířenou působností.
    Mělničtí dopravní policisté se za sledované období, na celkovém počtu, podíleli 1 221 zkouškami. Devět bylo pozitivních. Všechny případy budou nadále řešeny jako přestupky. Při vyšetřování dopravních nehod odhalili policisté tři řidiče pod vlivem alkoholu.      
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Neoprávněně odebírala elektřinu


 

      Mělnický policejní vyšetřovatel sdělil dne 7. listopadu 2012 podezření z trestného činu krádeže šestačtyřicetileté ženě z Mělnicka. Podezřelá v době od poloviny února do konce července 2012, poté co jí byl distribuční společností odmontován elektroměr, protizákonně odebírala elektrickou energii z rozvodné sítě, a to v rodinném domě, který se nachází v obci Vysoká.
      K uvedenému odběru docházelo tak, že provedla přímé napojení přívodních a vývodních vodičů v ukončovací krabici rozvodné sítě. Svým jednáním způsobila distribuční společnosti škodu vyčíslenou na částku 75 000,-Kč.
       Za výše uvedený trestný čin je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od jednoho do pěti let nebo trest peněžitý. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě. 
 
Zdroj:
Zpravodajství 4 komentáře | » číst dál

Milovník svěžích vůní skončil na policejním oddělení


 

     Dvaadvacetiletý muž z Litoměřicka navštívil dne 6. listopadu 2012, po devatenácté hodině, obchodní dům, na Mělníku, ulice Bezručova. Uvnitř si mezi regály vložil do kapsy čtyři kusy osvěžovačů vzduchu (tzv. stromečků) a s tímto zbožím, bez zaplacení, prošel pokladní zónou. Za pokladnami byl zachycen ostrahou, které dobrovolně svou kořist v hodnotě cca 120,-Kč vydal.
     Zanedlouho se již muž nacházel na místním policejním oddělení, kde bylo lustrací zjištěno, že osoba byla v posledních třech letech za obdobný skutek pravomocně potrestána podmíněným trestem odnětí svobody na dvanáct měsíců, se zkušební dobou, v délce třiceti měsíců. Zkušební doba měla skončit koncem března 2014. Policisté recidivistovi sdělili podezření z trestného činu krádeže, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Kriminalisté zadrželi mladistvé lupiče



Dne 31. října 2012, kolem jedné hodiny ranní, přepadli neznámí pachatelé v obci Cítov jednačtyřicetiletého muže. Svou oběť napadli údery do hlavy, kopanci do těla a poškozeného poté odtáhli do boční uličky, kde muže prohledali, odcizili napadenému finanční hotovost, mobilní telefon a z místa následně utekli. Svým jednáním způsobili muži celkovou škodu ve výši cca 3 000,-Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Cizinec nadýchal skoro čtyři promile



Hlídka policistů z Horních Počapel kontrolovala dne 3. listopadu 2012 po dvacáté hodině, v katastru obce Liblice, osobní motorové vozidlo Renault 19, které řídil devětatřicetiletý cizinec. Muž při kontrole předložil doklady potřebné k řízení motorového vozidla a poté se podrobil orientační dechové zkoušce. Přístroj Dräger naměřil pozitivní hodnotu 3,67 promile alkoholu v dechu. S naměřenými údaji řidič souhlasil. Následovalo zadržení řidičského průkazu a cesta na nejbližší policejní služebnu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Dealeři skončili v rukou kriminalistů


 

     Mělnický policejní vyšetřovatel zahájil dne 31. října 2012 trestní stíhání čtyřiačtyřicetiletého muže z našeho regionu, který v době od začátku srpna letošního roku až do svého zadržení distribuoval za úplatu různým osobám, a to zejména na Mělníku, psychotropní látku metamfetamin (pervitin). Kriminalisté při vyšetřování případu zjistili, že si svými obchody přivydělal zhruba několik tisíc korun.
     Vzhledem k tomu, že v posledních třech letech soud muže za obdobný skutek již pravomocně odsoudil, byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu, nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od dvou do deseti let. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.
 
    Stejná trestní sazba teď hrozí i dalšímu dealerovi, který skončil v uplynulých dnech v rukou detektivů. Jedná se o čtyřiatřicetiletého muže z Mělnicka, který uvedenou drogu distribuoval v době od začátku roku 2012. Jeho odbytištěm byl opět Mělník a ani on na svých obchodech příliš nezbohatl.
     Obviněný si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro stejný zvláště závažný zločin dne 1. listopadu 2012 a ještě téhož dne byl na základě rozhodnutí soudu eskortován do vazební věznice. 
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Připravil známého o automobil


 

     Sedmapadesátiletý muž přijel dne 13. října 2012, v ranních hodinách, se svým osobním vozidlem Škoda Felicia, do Kralup nad Vltavou. Před domem, kde žije jeho bývalá manželka byl osloven jejím známým, osmatřicetiletým mužem z Mělnicka, který poškozeného požádal o odvoz do obce Odolena Voda. Majitel vozidla souhlasil, s podmínkou, že na něj musí ve voze počkat, než si u exmanželky vyzvedne nějaké věci. Poté odešel a nechal muže ve voze. Když se za nějakou dobu vrátil, felicii v hodnotě 15 000,-Kč, ani známého na místě již nenašel. Původně si myslel, že si muž vozidlo pouze půjčil, ale když pochopil, že se o půjčku rozhodně nejedná, obrátil se na policisty.
     Po vozidle bylo vyhlášeno pátrání. Dne 29. října 2012 se automobil snažili zastavit policisté z Benátek nad Jizerou. Řidič se pokusil ujet a byl dostižen až po krátké honičce. Téhož dne si převzal záznam o sdělení podezření z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.

Zdroj:
Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Až čtyřletý trest za útok na policejní hlídku



Dne 25. října 2012, ve večerních hodinách, prováděla hlídka policistů z místního obvodního oddělení v Horních Počaplech kontrolu jednačtyřicetiletého muže. Poté, co byl zákrok ukončen, přistoupil muž k policejnímu vozidlu a bez jakéhokoliv předchozího podnětu sevřenou dlaní udeřil do skleněné výplně dveří u řidiče. Úderem sklo rozbil a střepy zasáhly policistu, který se na místě řidiče nacházel do obličeje. Svým jednáním způsobil na vozidle škodu ve výši 4 000,- Kč a policistovi drobné oděrky v obličeji.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Tyran skončil za mřížemi



Jednapadesátiletý muž dne 24. října 2012 slovně napadl o čtyři roky starší přítelkyni. K události došlo v bytě na Mělníku. Podezřelý své oběti vulgárně nadával, a když si žena začala balit věci, s tím, že opustí společnou domácnost, došlo i na fyzické násilí. Agresor do své oběti strčil, což vedlo k jejímu pádu na zem, kde nebohou ženu uchopil a odhodil na nedalekou pohovku. Své jednání podpořil hrozbami, které se týkaly újmy na zdraví. O dva dny později muž opět nevybíravým způsobem verbálně ženu napadl. Poškozená z obavy o zdraví opustila byt a zpět se vrátila až dne 28. října 2012, v doprovodu policistů.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7