https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Krádež druhotných surovin


 

     Dvojice mužů ve věku dvaašedesát a pětapadesát let vnikla dne 28. září 2012 na nezajištěný pozemek v obci Nová Ves. Zde po předchozí domluvě naložili do osobního vozidla Škoda Favorit železo a hliník. Svoji kořist poté odvezli do sběrny v Kralupech nad Vltavou, kde následně inkasovali částku 1 100,-Kč, kterou si mezi sebe rozdělili a peníze použili pro svoji potřebu. O podobný kousek se pokusili i následující den, ale tentokrát jim jejich pokus lehce zbohatnout nevyšel. Při pokusu vyvézt z pozemku další kovový šrot byli v Nové Vsi přistiženi a poté co svědci přivolali policisty, dvojice z místa ujela.
     Vzhledem k tomu, že se jedná o poměrně známé firmy, nebyl pro policisty problém oba muže ztotožnit. Navíc se jedná o recidivisty, kteří byli v posledních třech letech za obdobný skutek již pravomocně odsouzeni. V nejbližších dnech policisté z Lužce nad Vltavou oběma mužům sdělí podezření z trestného činu krádeže ve spolupachatelství, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. 
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Krácení daně


Šedesátiletý jednatel společnosti se sídlem na Mělníku, ve zdaňovacím období roku 2006, 2007 a 2008 úmyslně nezahrnul do účetnictví a daňových přiznání z příjmů právnických osob veškeré výnosy s odůvodněním, že odběratelé neuhradili faktury. Zároveň ve všech kontrolovaných obdobích neoprávněně uplatňoval náklady, a tím za uvedené roky snížil základ daně a zkrátil daň z příjmu právnických osob, čímž způsobil státu, zastoupeným Finančním úřadem, škodu ve výši cca 3 500 000,-Kč.

Zpravodajství 1 komentář | » číst dál

Za týrání manželky až osmiletý žalář



Dne 13. října 2012 oznámila policistům osmatřicetiletá žena, žijící v jedné obci na Mělnicku, že jí slovně a fyzicky napadl její o tři roky starší manžel, který se vrátil v časných ranních hodinách z restauračního zařízení. Muž poškozenou slovně urážel, udeřil svou oběť rukou do trupu a hrozil manželce zabitím. Napadená při výslechu uvedla, že slovní útoky probíhají již poslední čtyři roky a k prvnímu fyzickému napadení došlo počátkem listopadu loňského roku. Poškozená za celou dobu nevyhledala lékařské ošetření.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Za podvodné jednání bude následovat trest



Mělničtí policisté sdělí v nejbližších dnech jednapadesátileté ženě podezření z trestných činů podvodu a poškození cizích práv ve formě účastenství, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Usedl za volant pod vlivem alkoholu



Hlídka městských strážníků kontrolovala dne 14. října 2012, krátce po osmé hodině ranní, na Mělníku, ulice Tyršova, osobní motorové vozidlo Renault Scenic, které řídil dvaatřicetiletý muž z Mělnicka. V rámci kontroly se řidič podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, která skončila pozitivním nálezem. Na místo bylo přivolaná hlídka Policie ČR, která za užití přístroje Dräger naměřila u muže hodnotu 1,79 promile alkoholu v dechu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

V obchodě kradl opilý recidivista



Obchodní dům na Mělníku, ulice Vodárenská, navštívil dne 11. října 2012, kolem dvacáté hodiny, dvacetiletý recidivista z Mělnicka. Uvnitř obchodu z volně přístupného regálu vzal láhev tvrdého alkoholu, v hodnotě 88,- Kč, kterou si uschoval pod bundu a poté prošel pokladní zónou bez zaplacení. Před východem z prodejny byl zachycen ostrahou obchodu, které poté odcizenou láhev vydal. Policisté, kteří na místo dorazili, nejprve muže podrobili orientační dechové zkoušce, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou, lehce přesahující tři promile alkoholu v dechu. Následnou lustrací bylo zjištěno, že muž byl v posledních třech letech za obdobný skutek pravomocně odsouzen.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Pojistný podvod



Na konci září 2007 oznámil na místním policejním oddělení, dnes jednatřicetiletý muž z Prahy, že mu neznámý pachatel v kempu, který se nachází v obci Mšeno, odcizil motocykl Honda 750 Shadow, v hodnotě skoro 134 000,-Kč. Policisté případ vyšetřovali a v zákonné lhůtě věc odložili, neboť se nepodařilo zjistit pachatele skutku. Oznamovateli poté pojišťovna vyplatila částku odpovídající ceně motocyklu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Jedním z pachatelů byl mladistvý



V září letošního roku stíhali mělničtí policisté osmnáctiletého mladíka, který se dopustil majetkové trestné činnosti. Podezřelý se vloupal do rodinného domu na Mělníku. Při vyšetřování však vyšly najevo i jeho další nezákonné skutky.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Dopravní nehoda u Záryb si vyžádala zranění


 

     Dne 10. října 2012, po osmnácté hodině, došlo na silnici II. třídy, v katastru obce Záryby k dopravní nehodě mezi osobními vozidly Škoda Fabia, které řídil osmnáctiletý mladík z Mělnicka. Spolu s ním byli ve vozidle další dva spolujezdci. Osobním vozidlem Mercedes 190, které řídil dvaadvacetiletý muž. Spolu s ním ve voze cestovala jednadvacetiletá žena a osobním vozidlem Seat Leon, který řídila třiadvacetiletá řidička.
     K dopravní nehodě došlo tak, že řidič fabie jel se svým vozem po uvedené komunikaci ve směru od Kostelce nad Labem k obci Brandýs nad Labem. Na rovném úseku se pravděpodobně řádně nevěnoval řízení vozu a nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky. Přitom přehlédl před ním jedoucí automobil Mercedes, jehož řidič zastavoval za vozidlem, které chtělo odbočit vlevo z hlavní komunikace, směrem na Záryby. Na tuto situaci zareagoval řidič fabie prudkým bržděním. Bylo však pozdě a následoval střet mezi přední částí vozu Škoda a zadní částí Mercedesu. Po střetu byl Mercedes odhozen do protisměru, kde se střetl s protijedoucím leonem. Seat po nárazu pokračoval ve svém směru, vyjel mimo komunikaci a zde se převrátil na střechu. Mercedes se po kontaktu se Seatem opět vrátil na svou stranu komunikace a zde se znovu srazil s fabií.
   Při nehodě utrpěly spolujedoucí z Mercedesu a řidička Seatu lehká zranění, která jim byla na místě ošetřena. Škoda způsobená na vozidlech byla předběžně odhadnuta na částku 320 000,- Kč. Policisté provedli na místě u všech účastníků orientační dechové zkoušky na alkohol, s negativním výsledkem.
    Dopravní nehodu nadále šetří mělničtí dopravní policisté.
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7