https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Světový den ledvin - bezplatné konzultace v mělnické nefrologické ambulanci


Světový den ledvin proběhne dne 10. března 2016 a letos se zaměří na děti. Některým z chronických onemocnění ledvin přitom trpí každý desátý občan České republiky.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Reflexní prvky a jiné změny v dopravě

Dne 20. února  2016, nabývá účinnosti novela zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích, která mimo jiné zavádí novou povinnost pro chodce, a to mít na sobě reflexní prvky.  

 „Pohybuje-li se chodec mimo obec za snížené viditelnosti po krajnici nebo po okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením, je povinen mít na sobě prvky z retroreflexního materiálu umístěné tak, aby byly viditelné pro ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích.“ Za nesplnění povinnosti dané novelizovaným zákonem lze uložit blokovou pokutu až do výše 2000,- Kč.

Při pohybu na silnicích jsou nejzranitelnější nemotorizovaní účastnící silničního provozu, chodci a cyklisté. Zejména chodci by proto měli dbát na to, aby byli dobře vidět na dostatečnou vzdálenost a řidiči motorových vozidel se jim tak mohli včas vyhnout a předešli tak tragickým střetům.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Série požárů objasněna


V posledních třech měsících sužovaly obyvatele Mělnicka požáry. Celkem šest požárů posedů v lokalitě Obvodního oddělení Horní Počaply a jeden  v teritoriu Obvodního oddělení Lužec nad Vltavou má na svědomí třiatřicetiletý muž z Mělnicka, který byl dopaden ve spolupráci s litoměřickými kolegy.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál | 2 přílohy

Středočeští policisté hledají nové kolegy


Je vám minimálně 18 let, máte středoškolské vzdělání ukončené maturitní zkouškou a jste trestně bezúhonní? Chcete dělat perspektivní práci, která má smysl a pomáhá celé společnosti? Kontaktujte nás na tel. 725 575 953, e-mailem: me.tisk@pcr.cz nebo na kterémkoliv oddělení policie.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Díky dobré spolupráci přestupce neunikl trestu


Dopravní policisté při běžném výkonu své činnosti dne 26. ledna 2016 zastavili u obce Mělník osobní vozidlo Ford Mondeo. Řidič byl vyzván k předložení všech dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidla. Při kontrole policisté zjistili, že vůz má vývozní registrační značky s více než měsíc  propadlou dobou platnosti. Technická kontrola byla propadlá více než čtyři měsíce. Osmatřicetiletý řidič, cizí státní příslušník, nepředložil ani doklad o pojištění vozu. Vozidlo tak nebylo vůbec technicky způsobilé k provozu na pozemní komunikaci.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Děti načítají 100 tisíc korun na pomoc osamělým seniorům ve Středočeském kraji


Děti z charitativního projektu Čtení pomáhá momentálně načítají peníze na podporu „Adopce seniorů“. Tento projekt umožňuje pravidelné návštěvy opuštěných seniorů od dobrovolníků, kteří jsou za tímto účelem speciálně vyškoleni. Ti se pak mohou s adoptovanou babičkou nebo dědečkem setkávat jednou týdně na dvě hodiny u kávy, u knihy, u šachů nebo mohou společně vyrážet na procházky. Projekt zaštiťuje nezisková organizace Maltézská pomoc, která organizuje adopce osamocených seniorů také v Mělníku.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Pátrání po pohřešované osobě - zrušeno


Aktualizace 20.1.2016:
Včera odpoledne bylo pátrání odvoláno, pohřešovaná je v pořádku.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník

Zpravodajství 1 komentář | » číst dál | 1 příloha

Na svobodě si pobyl zhruba půl roku


Čtyřicetiletému muži sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření  z přečinu krádež a poškození cizí věci.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Nadýchal přes dvě promile alkoholu


Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté Obvodního oddělení Mělník podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky dvaadvacetiletému řidiči.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7