https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Opakovaně usedl za volant pod vlivem alkoholu



Hlídka městských strážníků kontrolovala dne 26. srpna 2012, krátce po páté hodině, v Neratovicích, ulice Ruská, osobní motorové vozidlo BMW, které řídil pětadvacetiletý muž z Mělnicka. Řidič strážníkům nepředložil žádné doklady, potřebné k řízení vozidla a následnou orientační dechovou zkouškou bylo zjištěno, že usedl za volant pod vlivem alkoholu. Na místo byla přivolána hlídka policistů z místního obvodního oddělení. Po příjezdu byla provedena policisty orientační zkouška, která skončila naměřenou pozitivní hodnotou 2,35 promile alkoholu v dechu. Opilému řidiči byla zakázána další jízda a byl vyzván, aby se následujícího dne dostavil na místní policejní oddělení, za účelem podání vysvětlení k věci.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Dopravní nehoda v obci Želízy



Dnešního dne, krátce po šesté hodině, došlo v katastru obce Želízy na silnici č. I/9 k dopravní nehodě mezi osobním motorovým vozidlem Peugeot 106, které řídil jednadvacetiletý muž z Mělnicka a pevnou překážkou (zábradlí mostku).

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Alkohol na silnicích – červenec 2012


 

     Během měsíce července provedli policisté z Územního odboru Policie ČR Mělník, v rámci silničních kontrol 2 822 orientačních dechových zkoušek na alkohol. Devětačtyřicet z nich bylo pozitivních. Šestnáct kontrolovaných řidičů „nadýchalo“ přes jedno promile alkoholu, a tyto případy byly dále řešeny v trestním řízení, jako podezření z trestného činu, ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok. Dalších třiatřicet deliktů skončilo jako přestupky ve správním řízení. Třináct osob bylo přistiženo za volantem pod vlivem jiných omamných látek. I těmito případy se budou nadále zabývat správní orgány obcí s rozšířenou působností.
    Mělničtí dopravní policisté se za sledované období, na celkovém počtu, podíleli 947 zkouškami. Šestnáct bylo pozitivních. Dva případy byly řešeny jako podezření z trestného činu. Čtrnáct přistižených řidičů se bude zpovídat správním orgánům. V rámci vyšetřování dopravních nehod, v našem regionu, bylo v červenci zjištěno šest viníků silničních karambolů pod vlivem alkoholu.
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Opilý ukradl automobil, havaroval a nakonec skončil ve vazbě


      Třiadvacetiletý cizinec odcizil v noci z dvacátého na jednadvacátého srpna letošního roku, v Kralupech nad Vltavou, ulice Sídl. V Zátiší, osobní motorové vozidlo Škoda Octavia combi, čímž způsobil jeho majiteli škodu ve výši cca 270 000,-Kč. S automobilem poté odjel do obce Obříství. Při průjezdu obcí nezvládl řízení a narazil do sloupu elektrického napětí. Následně byl na místě zadržen policejní hlídkou.
     Policisty bylo zjištěno, že muž je pod vlivem alkoholu a to v takové míře, že nebyl schopen se podrobit orientační dechové zkoušce. Následovala cesta do policejní cely. Na obvodním oddělení v Kralupech nad Vltavou si zadržený převzal sdělení podezření z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci, poškození cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta.
     Dne 23. srpna 2012 byl muž na základě rozhodnutí soudu vzat do vazby.

Zdroj:
Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Za dlouhodobé týrání až osmiletý trest


     Pětatřicetiletý muž z Mělnicka v době od začátku roku 2006 do poloviny července 2012 nepřiměřeně a opakovaně fyzicky trestal svého nezletilého nevlastního syna. Muž chlapce mimo jiné fackoval, bil koženým řemenem a kopal do celého těla.
     Dne 20. srpna 2012 byl na základě předchozího souhlasu zadržen policisty a umístěn do policejní cely. Téhož dne zahájil mělnický policejní vyšetřovatel trestní stíhání agresivního otčíma pro trestný čin týrání svěřené osoby, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od dvou do osmi let. Dvaadvacátého srpna byl muž umístěn na základě rozhodnutí soudu do vazební věznice.
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Policistům daleko neujel


    Dne 22. srpna 2012, před třetí hodinou ranní, se pokusila hlídka místních policistů zastavit a zkontrolovat v Kralupech nad Vltavou, ulice Pražská, řidiče motocyklu Honda CBR. Motorkář na policejní výzvu nereagoval a snažil se ujet. Při průjezdu ulicí 28. října však nezvládl svůj stroj a narazil do obrubníku. Po střetu zůstala motorka ležet na silnici a řidič skončil v nedalekém křoví.
    Hlídka po zadržení sedmadvacetiletému cizinci poskytla prvotní ošetření. Bylo zjištěno, že utrpěl drobná poranění a po lékařské prohlídce skončil na policejní služebně. Policisté následně zjistili, že motocyklista neujížděl jen tak pro zábavu. Na svůj stroj totiž usedl v době, kdy má vysloven soudem platný zákaz řízení všech motorových vozidel a to na dobu tří let, počínaje únorem 2012.
    Cizinec si převzal sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na tři roky. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.

Zdroj:
Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

„Řídím – piju nealko pivo“



Dnešního dne, v dopoledních hodinách, proběhla v katastru obce Chudolazy, na silnici č. I/9 mezi Mělníkem a Českou Lípou preventivní akce, na které v rámci celorepublikového projektu spolupracuje Policie ČR a Český Svaz Pivovarů a Sladoven (ČSPS). Akce je zaměřena zejména na řidiče motorových vozidel, mezi kterými propaguje výhody pití nealkoholického piva před jízdou.

Zpravodajství 1 komentář | » číst dál

Vyhrožoval své manželce



Jednatřicetiletý muž z Ostravska, v době od dubna do konce července letošního roku, zasílal výhrůžné SMS zprávy své manželce, žijící na Mělnicku. Důvodem jeho počínání je probíhající rozvodové řízení. Poškozené vyhrožoval fyzickou újmou, požadoval navrácení věcí, peněz a v neposlední řadě i návrat do společné domácnosti. Vzhledem k tomu, že v minulosti ženu již fyzicky napadl, vzbudil ve své oběti důvodnou obavu o zdraví a život svůj a jejich blízkých.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Za porušení zákazu bude následovat trest


    Prvního srpna letošního roku, po třiadvacáté hodině, kontrolovala v Kralupech nad Vltavou, policejní hlídka z oddělení ve Vojkovicích motorové vozidlo Ford Transit, které řídil třiačtyřicetiletý cizinec. Při kontrole byla provedena lustrace osoby a na jejím základě policisté zjistili, že muž řídil vozidlo i přesto, že má v současné době vysloveny správními orgány dva zákazy řízení motorových vozidel, o kterých věděl.
    O den později, kontrolovala v Kralupech nad Vltavou, ulice V Růžovém údolí, hlídka dopravních policistů devětadvacetiletého řidiče osobního motorového vozidla Škoda Felicia. Na výzvu nepředložil doklady potřebné k řízení automobilu a policistům několikrát uvedl rozdílné údaje o své totožnosti. Poté následoval hlídku na policejní služebnu, kde byla totožnost bezpečně ověřena a dále policisté zjistili, že muž usedl za volant v době, kdy má uložen platný zákaz řízení motorových vozidel a to až do poloviny října 2013.
   Oběma provinilcům byly předány záznamy o sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Trestní řízení je nadále vedeno n svobodě.
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7