https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Až pětileté tresty za prodej pervitinu



Mělničtí kriminalisté zahájili v uplynulých dnech trestní stíhání čtveřice mužů ( 20, 22, 24 a 26 let) z Mělnicka, kteří v době od poloviny roku 2011 do konce března, letošního roku, distribuovali dalším osobám, na různých místech v Neratovicích, návykovou látku metamfetamin (pervitin). Distribuce probíhala částečně za úplatu a částečně bezúplatně. Za uvedenou dobu mohlo toto podnikání čtveřici, dle odhadu kriminalistů vynést řádově tisíce korun.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Do vězení může podezřelého dostat šňůrka za sedmdesát korun



Dne 23. června 2012, před osmnáctou hodinou, navštívil dvaadvacetiletý muž z Mělnicka obchodní dům na Mělníku, v ulici Bezručova. Zde si v jednom z oddělení vzal z regálu šňůrku k mobilnímu telefonu v hodnotě 70,- Kč. Šňůrku vyjmul z obalu, kořist uložil do kapsy u kalhot, obal odhodil a poté prošel pokladní zónou bez zaplacení. Za pokladnami „zákazníka“ zachytila ostraha obchodu a muž následně putoval do rukou policistů. Při šetření věci bylo zjištěno, že osoba byla v posledních třech letech za obdobný skutek již pravomocně odsouzena.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Porušil sedmiletý zákaz



Osmadvacetiletý muž z Chomutovska řídil dne 24. června 2012, po šestnácté hodině, na Mělníku, osobní motorové vozidlo Škoda Felicia combi. V ulici Legionářů byl kontrolován hlídkou policistů z místního obvodního oddělení. Při kontrole předložil mužům zákona pouze doklady k vozidlu a svůj občanský průkaz. Při následné lustraci policisté zjistili, že řidič má v současné době uložen platný zákaz řízení motorových vozidel, a to od začátku června 2012 do konce července 2019.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Vyhrožoval rodičům a skončil ve vazbě


 

     Čtyřiadvacetiletý muž z Mělnicka dne 17. června 2012, krátce po poledni, v rodinném domě, který se nachází v obci nedaleko Kralup nad Vltavou, vyhrožoval svým rodičům. Matce a otci hrozil zabitím a podpálením domu. Choval se natolik agresivně, že v rodičích vzbudil důvodnou obavu o zdraví a život. Za dva dny byl nepovedený synek zadržen policisty a umístěn do policejní cely. Policejní vyšetřovatel zahájil jeho trestní stíhání pro trestný čin nebezpečné vyhrožování, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
     Dne 20. června 2012 bylo soudcem rozhodnuto o jeho umístění do vazební věznice, kam byl poté neprodleně eskortován policisty.

Zdroj:
Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Vyměnil marihuanu za herní konzoli


 

     Dle zjištění policistů někdy v měsíci říjen 2011 vyměnil, v Neratovicích, dvaadvacetiletý muž z Mělnicka se šestnáctiletým místním chlapcem nejméně tři gramy marihuany za herní konzoli PSP.
     
     Uvedený obchod muži vynesl mimo jiné trestní stíhání pro trestný čin, nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který je možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od jednoho do pěti let. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.

Zdroj:
Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Ohrožování výchovy dítěte


     Mělnický policejní vyšetřovatel sdělil dne 20. června 2012 pětačtyřicetiletému muži a jeho o dva roky mladší manželce z Mělnicka podezření z trestného činu, ohrožování výchovy dítěte, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta.
    
     Oba rodiče v době od začátku září 2011 do konce května letošního roku, umožnili svému mladistvému synovi vést zahálčivý život, tím způsobem, že nedohlíželi na jeho pravidelnou školní docházku. Za uvedené období jejich dítko zameškalo ve škole 671 hodin, z toho 592 bylo omluveno rodiči a zbytek zůstal neomluven.
 
     Trestní řízení je vedeno na svobodě.

Zdroj:
Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Opilí usedli za volant


 

    Čtyřicetiletý muž z Mělnicka řídil dne 8. dubna 2012, krátce po půlnoci, osobní motorové vozidlo Jeep Grand Cherokee. V obci Libiši nezvládl řízení a narazil s automobilem postupně do stromu, veřejného osvětlení a oplocení rodinného domu. Nehodou byla způsobena škoda ve výši cca 100 000,-Kč. Na místě nehody jevil známky opilosti. Policisté proto přistoupili k provedení orientační dechové zkoušky. Muž nemohl měřící přístroj ani „udýchat“. V rámci následného ošetření v nemocnici byl proveden odběr krve. Touto cestou bylo zjištěno, že šofér měl v krvi 2,69 promile alkoholu.
   
    Dne 21. června 2012 si muž převzal od policistů z obvodního oddělení Policie ČR Neratovice sdělení podezření z trestného činu, ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody  v rozpětí od šesti měsíců do tří let. Trestní řízení je vedeno na svobodě.
 
    Stejná trestní sazba hrozí i dalšímu nezodpovědnému řidiči, dvacetiletému muži z Prahy-východ, kterého dne 20. června 2012, před jednou hodinou ranní, kontrolovala policejní hlídka v Kostelci nad Labem, při řízení osobního vozidla Opel Corsa. Muž se podrobil orientační dechové zkoušce, která skončila naměřenou pozitivní hodnotou 1,46 promile alkoholu v dechu. Dalším šetřením bylo policisty zjištěno, že muž byl za obdobný prohřešek v posledních dvou letech pravomocně odsouzen a navíc usedl za volant v době, kdy má soudem uložen platný zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu pěti let, který končí v dubnu 2017.
 
    V tomto případě policisté sdělili podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Trestní řízení je vedeno na svobodě.
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Osobní neshody skončily napadením



Dne 14. dubna 2012, kolem sedmé hodiny ranní, po předchozí slovní rozepři, napadl pětatřicetiletý útočník z Mělnicka o rok staršího muže, na Mělníku, ul. Vlasákova. Své oběti způsobil svým jednáním zranění horní končetiny, které si vyžádalo lékařské ošetření. Napadený nebyl hospitalizován, ale důsledkem poranění byl omezen na běžném způsobu života. Doba léčení byla odhadnuta na pět až šest týdnů.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Porušení autorského práva



Pětatřicetiletý muž z Mělnicka, v době od čtvrtého do dvaadvacátého srpna loňského roku, vystupoval na internetu pod přezdívkou jako uživatel P2P sítí a umožnil dalším osobám, prostřednictvím uzlu „ A new star“, přístup k více než 55GB dat, které měl uložené ve svém notebooku. Nejméně 54GB dat tvořili chráněné hudební soubory s díly, ke kterým vlastní oprávnění výrobci zvukových záznamů. Muž svým jednáním tedy užíval díla v rozporu s Autorským zákonem, čímž majitelům licenčních práv, zastoupených Českou národní skupinou, Mezinárodní federace hudebního průmyslu způsobil škodu ve výši cca 159 000,-Kč.

Zpravodajství 1 komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7