https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Tragická dopravní nehoda si vyžádala lidský život



Dne 12. května 2012, krátce před dvaadvacátou hodinou, došlo na silnici I/9, v katastru obce Kly, k dopravní nehodě mezi osobním motorovým vozidlem Seat Ibiza, které řídil dvacetiletý mladík, z Mělnicka. Spolu s ním se ve voze, v době střetu nacházeli ještě čtyři spolujezdci, ve věku šestnáct až devatenáct let a čtyrkolkou Eagle Motorsports, kterou řídil šestatřicetiletý muž. S ním na stroji cestoval, o šest let, mladší spolujezdec.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Nejprve „požili“ a poté usedli za volant



Dne 11. května 2012, krátce před jednou hodinou ranní, kontrolovala hlídka policistů, z místního obvodního oddělení, na Mělníku, ulice Fügnerova, motorové vozidlo Fiat Ducato, které řídil pětadvacetiletý cizinec. V rámci kontroly se muž podrobil orientační dechové zkoušce, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 2,69 promile alkoholu v dechu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Vyhrožoval ostraze



 Pětadvacetiletý muž, z Mělnicka, byl dne 24. března 2012, zadržen ostrahou obchodního domu, v Neratovicích, ulice Kojetická, při krádeži zboží. Šestapadesátiletému hlídači začal poté slovně vyhrožovat podřezáním rodiny. Jeho hrozby nabyly takové intenzity, že v poškozeném vzbudily obavy o zdraví a život jeho nejbližších.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Neoprávněný odběr plynu


 

      V polovině prosince, loňského roku, v Kostelci nad Labem, třiatřicetiletá žena, společně se svým šestačtyřicetiletým mužem, pomocí univerzálního klíče otevřeli volně přístupnou rozvodnou skříň plynoměru u rodinného domu a v místě pro plynoměr(který byl v té době již demontován distribuční firmou) propojili pomocí hadice hlavní rozvod s přívodem k domu. Následně až do poloviny března, letošního roku, protizákonně odebírali plyn od distributora. Svým jednáním způsobili poškozené distribuční společnosti škodu ve výši cca 27 000,- Kč.
     Dne 10. května 2012 sdělil manželům, mělnický policejní vyšetřovatel, podezření z trestného činu krádeže, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.

Zdroj:
Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k

Zpravodajství 1 komentář | » číst dál

Faktury za dřevo neuhradil


 

     Dvaačtyřicetiletý cizinec, v červenci 2011, celkem ve třech případech, u lesní společnosti, se sídlem na Mělnicku, objednal a následně prostřednictvím jiných osob odebral dřevní materiál v celkové hodnotě cca 118 000,- Kč. V rámci obchodního jednání bylo dohodnuto, že předmětné zboží bude zaplaceno převodem z bankovního účtu. Poté co proběhla první dodávka podezřelý, s úmyslem vylákat větší množství zboží, zaslal dodavateli e-mail, s potvrzením o zadání bankovního příkazu na domluvenou částku. V té době však prokazatelně věděl, že uvedené finanční prostředky na účtu nemá, a tudíž nemůže být bankovní převod proveden. Následovaly další dvě dodávky dřeva, při kterých odběratel opět telefonicky dodavateli lživě tvrdil, že zboží je zaplaceno převodem z účtu. Finanční částku poškozené společnosti neuhradil a po několika urgencích se stal nekontaktní.
     Dne 9. května 2012 zahájil mělnický policejní vyšetřovatel trestní stíhání muže, pro trestný čin podvodu, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na pět let. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě. 

Zdroj:
Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Jeden chtěl odejít bez zaplacení, druhý se jej snažil krýt


     Dne 10. května 2012, dopoledne, navštívil obchodní dům, v Kralupech nad Vltavou, ulice Chmelova, jednadvacetiletý recidivista z Prahy, společně se svým čtyřiatřicetiletým kamarádem. Uvnitř mladší z mužů odebral z regálu čtyři balení kávy, v celkové hodnotě 550,-Kč, které uložil do svého zavazadla a měl v úmyslu odnést si svoji kořist, bez zaplacení. Přitom mu napomáhal jeho známý, který se v době, kdy u pokladny platil za svůj nákup (láhev balené pitné vody) snažil zabavit pokladní a poskytnout tak svému komplici možnost k opuštění obchodu. Jejich plán se však nezdařil a na místo byla přivolána hlídka městských strážníků.
     Mladší z dvojice následně putoval na místní oddělení Policie ČR, kde bylo zjištěno, že za obdobný skutek byl již v posledních třech letech pravomocně potrestán. Z tohoto důvodu bylo muži sděleno podezření z trestného činu krádeže, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě. Výkon jeho „křoví“ ohodnotili městští strážníci uložením blokové pokuty ve výši 1 000,-Kč.

Zdroj:
Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Dopravní nehoda u Kokořína


     Dne 9. května 2012, po jednadvacáté hodině, došlo na silnici III. třídy, u obce Kokořín, ke střetu mezi osobním vozidlem Peugeot 406, které řídila dvaadvacetiletá žena z Prahy a dvěma vzrostlými stromy.
     K dopravní nehodě došlo tak, že řidička jela s vozem, po uvedené komunikaci, ve směru od obce Sitná. Při průjezdu levotočivé zatáčky se řidička pravděpodobně plně nevěnovala řízení, nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. Následkem toho vyjela vpravo mimo komunikaci, kde došlo ke střetu mezi pravým bokem automobilu a stromem. Po tomto nárazu vozidlo pokračovalo v jízdě mimo silnici a následoval čelní náraz do dalšího listnatého stromu.
    Při nehodě si řidička způsobila lehké zranění. Škoda na vozidle byla vyčíslena předběžně na částku 30 000,- Kč. Orientační dechová zkouška na alkohol byla negativní. Policisté v rámci šetření události lustrací zjistili, že žena je v současné době vedena v evidencích jako neřidič a její automobil nemá platnou technickou kontrolu.
    Věc nadále šetří mělničtí policisté.
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7