https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Na displeji „ alkotestu“ se objevila trojka


     Dne 10. ledna 2012, po devatenácté hodině, kontrolovali dopravní policisté na Mělníku, ulice Řípská, osobní motorové vozidlo Renault Espace, které řídil čtyřicetiletý muž z Mělnicka. V rámci kontroly se řidič podrobil orientační dechové zkoušce přístrojem Dräger Alcotest.
     K nemalému překvapení policistů skončila zkouška naměřenou pozitivní hodnotou 3,11 promile alkoholu v dechu. S naměřenou hodnotou kontrolovaný šofér souhlasil, na místě si vozidlo zajistil a následoval hlídku na policejní služebnu.
      Policisté z místního obvodního oddělení muži následně sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti, Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Uklízela vskutku důkladně


     Třiačtyřicetiletá žena z Byšic se ve druhé polovině loňského roku dohodla na provedení domácích úklidových prací s třiatřicetiletou ženou z Mělnicka. Ta se svého úkolu následně zhostila víc než zodpovědně. V rámci úklidu rodinného domu poškozené odcizila ve třech případech z volně ložené peněženky finanční hotovost v celkové výši 1 850,- Kč a navíc si odnesla ještě nezajištěné zlaté šperky v hodnotě převyšující 19 000,- Kč.
     Na základě žádosti provedla v uvedené době žena úklid ještě v domě příbuzných poškozené, ve Všetatech. Uklízela zde sice v přítomnosti majitelky, ale ani to jí nezabránilo v tom, aby si z domu neodnesla volně ložené zlaté šperky v hodnotě 13 100,- Kč. Celkem si „snaživá“ uklízečka přišla na zhruba 34 000,- Kč.
     Dne desátého ledna, letošního roku, sdělili policisté z obvodního oddělení Policie ČR, Mělník, ženě podezření z trestného činu krádeže, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Trestní řízení je vedeno na svobodě.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Ukradený bagr chtěli odvézt na odcizené odtahovce


    Osmého ledna letošního roku přijali policisté z obvodního oddělení Policie ČR, v Kralupech nad Vltavou, oznámení o krádeži pásového pracovního stroje Mecalac 8MCR, který neznámý pachatel odcizil na stavbě v Nelahozevsi. Majiteli bagru způsobil škodu ve výši 1 500 000,- Kč.
    Při šetření oznámení policisté zjistili, že pachatel odjel se strojem cca 100 metrů od místa krádeže a zde jej naložil na nákladní automobil VW LT, upravený pro odtah vozidel, který, jak bylo později zjištěno, odcizil neznámý pachatel v době od sedmého do osmého ledna 2012, v Kralupech nad Vltavou a způsobil tak majiteli vozu škodu ve výši 100 000,- Kč.
     Po stroji a vozidle začali policisté neprodleně pátrat a jejich snaha se brzy vyplatila. Zanedlouho byl odcizený bagr nalezen odstavený v Kralupech nad Vltavou, nedaleko letního koupaliště a odtahové vozidlo policisté nalezli o něco později v katastru obce Veltrusy, poškozené a nepojízdné. V blízkosti nalezených vozidel se pohybovali dva muži z Prahy ve věku pětatřicet a osmatřicet let. Policisté u dvojice zajistili věci pocházející z odcizených strojů a následně došli k závěru, že mají v rukou pachatele obou krádeží.
     Dne 9. ledna 2012 bylo zahájeno trestní stíhání obou osob pro trestné činy krádeže a poškození cizí věci ve spolupachatelství, za které je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na osm let. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě. Pracovní stroj i nákladní vozidlo se vrátily ke svým právoplatným majitelům.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Ze soudního rozhodnutí si vrásky nedělali



Dne 7. ledna 2012, po šesté hodině ranní, kontrolovala hlídka policistů z místního obvodního oddělení na Mělníku, ulice Mladoboleslavská, osobní motorové vozidlo Audi 80, které řídil čtyřiatřicetiletý muž z Prahy. Lustrací policisté zjistili, že muž má soudem uložený platný zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu dvou let a to až do konce října letošního roku.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Alkohol na silnicích – prosinec 2011



V průběhu posledního měsíce loňského roku provedli policisté z územního odboru Policie ČR Mělník při silničních kontrolách celkem 2 032 orientačních dechových zkoušek u řidičů. Z tohoto počtu jich bylo 25 pozitivních. U osmi účastníků silničního provozu dechová zkouška naměřila více jak jedno promile alkoholu v dechu. Těmto osobám policisté následně sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Ostatních sedmnáct případů bylo postoupeno správním orgánům k projednání. Dále se policistům podařilo odhalit tři řidiče, kteří usedli za volant pod vlivem jiné omamné a psychotropní látky.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Alkohol na silnicích – rok 2011



V následující tabulce je uvedeno několik údajů týkajících se celkových počtů provedených orientačních dechových zkoušek na alkohol za uplynulý rok, počet zjištěných řidičů pod vlivem alkoholu a jiných omamných a psychotropních látek, zjištěných přestupků a trestných činů v rámci uvedené problematiky a další údaje s tímto spojené. Nechybí ani meziroční srovnání s rokem 2010.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Krátkodobá uzavírka


V souvislosti s pořádáním akce Pocta Janu Palachovi a Ryszardu Siwiecovi bude úplně uzavřena část místní komunikace ul. Tyršova v úseku mezi domem bytové kultury a ZŠ Jungmannovy sady v Mělníku dne 19.1.2012 v době od 14:50 hodin do 16:00 hodin.  Touto uzavírkou budou dotčeny obě linky MHD. Dopravce vyvěsí informaci na dotčených zastávkách a v autobusech příslušné linky.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Automobil užíval bez vědomí jeho majitelky



Osmadvacetiletý muž z Mělnicka, v době od konce října do konce listopadu loňského roku, bez souhlasu své o čtyři roky starší sestry, za použití náhradních klíčů, užíval její osobní motorové vozidlo Peugeot 306. S vozidlem jezdil po celou dobu hlavně v Neratovicích a to i přesto, že má soudem uložen platný zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu třiceti měsíců, který nabyl právní moci v prosinci 2010.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Krádež plechů bude potrestána


 

Neznámý pachatel odcizil na konci prosince loňského roku z čističky odpadních vod, v obci Nebužely, 5 kusů krycích plechů, čímž způsobil majiteli objektu škodu ve výši 10 000,- Kč. Případ od začátku vyšetřovali policisté z obvodního oddělení Policie ČR Mšeno. Ve spolupráci s mělnickými kriminalisty se policistům podařilo zjistit, že krádež má na svědomí trojice mladíků z Mělnicka.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7