https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Za jedenáct dní toho stihl hodně


    Devatenáctiletý mladík z Mělnicka spáchal v době od třináctého do čtyřiadvacátého prosince loňského roku, v Neratovicích, sedm trestných činů. Svým jednáním způsobil poškozeným celkovou škodu ve výši zhruba 66 000,- Kč.
    Ve čtyřech případech vnikl po překonání oplocení na pozemky rodinných domů, u jednoho se následně vloupal do dílny a letní kuchyně, odkud odcizil ruční nářadí, vzduchovku a dámské jízdní kolo. U dalšího vnikl do garáže a odtud si odvezl ruční dvoukolý vozík. V jednom případě se pokusil vloupat přímo do domu a přilehlé garáže, ale byl vyrušen, tak alespoň u sousedního domu odcizil klíče ze vstupních dveří. Dále pak v areálu sběrných surovin, po odstranění zámku vnikl do skladu a odtud si odnesl 4 ks litých kol s pneumatikami. Pro další lup se vypravil do prodejny barev, kde nejprve poškodil výlohu a následně odcizil barvy a další zboží. Jako poslední padlo za jeho oběť dámské trekingové kolo, které jeho majitelka nechala zajištěné lankovým zámkem u stojanu. Pachatel si odnesl bicykl bez předního kola, které ponechal i se zámkem na místě. Jak bylo následně kriminalisty zjištěno, odcizené věci končily v nepoužívané žehlírně nájemního domu, v Neratovicích, kterou poberta, bez souhlasu majitele neoprávněně obsadil a po celou dobu užíval.
    Dne 4. ledna 2012 bylo policejním vyšetřovatelem zahájeno trestní stíhání mladíka pro trestné činy krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru, za které lze v tomto případě uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Za sex s nezletilou teď muže čeká trest


     Devětapadesátiletý muž z Prahy si přivedl na sklonku července loňského roku nezletilou dívku, do jednoho z mělnických ubytovacích zařízení a zde si pronajal pokoj. Mělnickými kriminalisty bylo následně na základě svědeckých výpovědí zjištěno, že na pokoji poté s dívkou prováděl různé sexuální praktiky, i když bezpečně věděl, že se jedná o osobu mladší patnácti let.
     Policejní vyšetřovatel dne 4. ledna letošního roku, zahájil trestní stíhání muže, pro trestný čin svádění k pohlavnímu styku, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Opilý muž poškodil vozidlo


     Dne 21. prosince 2011, po dvaadvacáté hodině, rozbil dvaatřicetiletý muž z Mělnicka dvě skleněné výplně dveří a poškodil levé zadní dveře u motorového vozidla Fiat Stilo, které bylo zaparkováno v Neratovicích, ulice Masarykova. Svým jednáním způsobil majitelce vozu škodu ve výši cca 39 000,-Kč. Policejní hlídka, která na místo dorazila, muže zadržela. Byla u něho provedena orientační dechová zkouška, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 2,04 promile alkoholu v dechu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Za týrání svých blízkých až osmiletý pobyt za mřížemi


     Šestatřicetiletý muž z obce, nedaleko Kralup nad Vltavou, v době od začátku roku 2004 do konce loňského roku, většinou pod vlivem alkoholu, v místě trvalého pobytu a před nezletilými dcerami slovně a fyzicky napadal a vulgárně urážel svou o tři roky mladší ženu. Poškozené v uvedené době dále vyhrožoval a bránil jí a dětem ve vstupu do společného obydlí. Týraná žena byla nucena dvakrát vyhledat lékařské ošetření a několikrát z důvodu strachu z manžela nocovala u známých.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Nehodovost na Mělnicku za rok 2011


 
2011
2010
Nehody celkem
720
755
Úmrtí
3
9
Těžké zranění
45
41
Lehké zranění
96
104
Škoda celkem v Kč
50 603 700
67 510 900
 
V rámci vyšetřování dopravních nehod uložili dopravní policisté na Mělnicku za sledované období účastníkům blokové pokuty ve výši 218 200,- Kč, za rok 2010 se jednalo o částku 262 600,- Kč. Policisté zjistili v uplynulém roce celkem 28 účastníků silničních karambolů pod vlivem alkoholu, za rok 2010 to bylo celkem 45 případů.

 

Příčiny DN

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Krádeže železa objasněny



Dne 1. ledna 2012, ve večerních hodinách, odcizil neznámý pachatel z nezajištěného objektu firmy, v obci Býkev, tři kusy železného profilu, čímž způsobil majiteli firmy škodu ve výši převyšující 10 000,- Kč. Věc od oznámení prošetřovali policisté z obvodního oddělení Policie ČR Lužec nad Vltavou. V rámci šetření se policistům podařilo získat indicie, které je dovedly až do dílny, přilehlé k domu, který se nachází nedaleko místa krádeže.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Ponton s květinami pro Havla popluje tři dny po Vltavě a Labi


Plavba s květinovými dary, které lidé přinesli minulý týden k rakvi prezidenta Václava Havla, bude zřejmě rozdělena do tří dnů. Ponton s květinami vyrazí na cestu po Vltavě a Labi v sobotu v 10 hodin. Svou pouť by měl skončit v pondělí v Děčíně. V Praze budou plavidlo zasypané květinami doprovázet výletní parníky, které vytvoří jeho "čestnou eskortu". Veřejnost ale plavbu bude moci sledovat jen ze břehu.
 
S nápadem na uspořádání plavby s květinami, která by symbolicky uzavřela Havlovu životní pouť, přišli podle tajemnice Havlovy kanceláře Sabiny Tančevové hudebník Michael Kocáb a výtvarník David Černý. Havlova rodina i lidé z jeho kanceláře byli podle Tančevové dojati množstvím květin, které lidé k rakvi s ostatky bývalého prezidenta přinesli. Květiny jsou nyní shromážděny v centru Pražská křižovatka, kde pokrývají celou podlahu, řekla. Organizátoři plavby se podle ní shodli na tom, že nechtějí květiny obyčejně zlikvidovat. 
 
Na pontonu podle Tančevové zřejmě budou jen květiny a věnce. Mělo by podle ní jít o tichou plavbu po řece. Výletní lodě budou plavidlo doprovázet k pražské Štvanici. Pokračovat pak bude už jen s výletní lodí Lužnice. Plavidla organizátorům poskytla Pražská paroplavba. Podle předběžného plánu by loď s květinami měla první den dojet do Mělníka, druhý do Ústí nad Labem a třetí do Děčína.
 
"Loď s květinami popluje po Vltavě a Labi přes pražské Holešovice, Mělník, Roudnici nad Labem, Litoměřice, Lovosice, Ústí nad Labem a Děčín. Bude tak ukončena životní pouť Václava Havla," uvedli organizátoři akce ve středu. "Přijměte naše pozvání a věnujte i při této příležitosti tichou vzpomínku výjimečnému člověku," dodali v tiskovém prohlášení. 
 
Václav Havel zemřel v neděli 18. prosince na své chalupě na Hrádečku, kde v posledních měsících pobýval. Rakev s jeho ostatky pak byla v pondělí a v úterý vystavena v duchovním centru Pražská křižovatka, kam mu nosily květiny a přišly se s ním rozloučit tisíce lidí. Tisícové zástupy doprovodily exprezidenta ve středu i na jeho cestě z tohoto odsvěceného kostela ve středu Prahy na Hrad, kde se konal vojenský ceremoniál. Do čtvrtka se památce první polistopadové hlavy státu mohli ve Vladislavském sále poklonit další zájemci. V pátek následoval státní pohřeb s církevním obřadem. Smuteční týden uzavřel soukromý obřad v krematoriu ve Strašnicích. Urna by měla být uložena do rodinné hrobky Havlových na pražském Vinohradském hřbitově po Novém roce.
 

Autor: ČTK

Zpravodajství 1 komentář | » číst dál

Kradlo se i o svátcích



Zlodějům svátky klidu a míru vůbec nic neříkají. I během uplynulých vánočních svátcích došlo k několik krádežím na majetku.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Dopustil se podvodu



Čtyřiačtyřicetiletý muž z Mělnicka se dopustil úvěrového podvodu tím, že si opatřil výplatní pásku na své jméno, na které bylo uvedeno, že je zaměstnancem jisté společnosti, přesto, že u této nikdy nepracoval. Tuto pásku následně použil z kraje července 2011, coby doklad k sjednání půjčky u jedné finanční společnosti a ke svému zaměstnání uvedl, že je u svého zaměstnavatele pracuje jako dělník. Dále uvedl i jistou částku svého fiktivního přijmu, přesto, že muž v době sjednání úvěru pobíral pouze sociální dávky.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7