https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Odcizený šrot může vyjít draho



    Zatím neznámý pachatel odcizil v době od devátého do jedenáctého listopadu 2011, poté co vnikl na oplocený pozemek rodinného domu v Libiši, stavební kolečko s kovovým šrotem. Osmašedesátiletému majiteli tak způsobil škodu ve výši 520,- Kč. I přes poměrně zanedbatelnou škodu se případem v současné době intenzivně zabývají policisté z místního oddělení v Neratovicích, kteří věc šetří jako podezření z trestného činu porušování domovní svobody.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Dodatek k TZ 9.11.2011


…… Dne 5. listopadu 2011, krátce po otevření obchodního domu v ulici Bezručova, na Mělníku, přišel „nakupovat“ mladý muž, který měl očividně rád sladké a nehodlal za ně platit. U cukrovinek si vzal z regálu 8 kusů čokolád Milka a strčil si je pod bundu. Pak klidně prošel pokladní zónou a až pracovníci bezpečnostní služby muže zadrželi u východu. Muž po příjezdu hlídky z obvodního oddělení Mělník vyndal zpod bundy všechnu odcizenou čokoládu a poté hlídku následoval na služebnu. Svým činem způsobil škodu ve výši 184,- Kč. Za obdobný trestný čin byl v posledních třech letech již potrestán, a proto se v jeho případě nyní jednalo o recidivu. Z rukou policistů si převzal sdělení podezření z trestného činu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Muž je nadále vyšetřován na svobodě.
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Přistiženi při krádeži kabelů


    Dne 5. listopadu 2011, po desáté hodině večerní, byla hlídka policistů z obvodního oddělení v Kralupech nad Vltavou vyslána dozorčí službou do ulice Slunná, kde mělo údajně dojít k vloupání do jedné ze staveb. Po příjezdu na místo provedli policisté kontrolu přilehlého okolí domu. Nikde nebyla zjištěna žádná pohybující se osoba. Avšak v jednom okamžiku bylo slyšet z objektu stavby hlasy. Policisté tedy osoby vyzvali k opuštění domu, což vzápětí učinili. Celkem se v objektu nacházely tři osoby. Jednalo se o muže z Mělnicka, ve věku devatenáct, osmnáct let a jeden mladiství. Všichni se s policisty a strážníky městské policie, dostavili na služebnu, kde byli k případu vyslechnuti. Všichni tři si totiž z nevítané „návštěvy“ odnesli různé druhy kabelů a to ve značném množství a další kabely na místě poškodili. Zřejmě v rámci získání mědi. Svým jednáním na místě činu způsobili majiteli nemovitosti škodu v částce téměř 40.000,- Kč.
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Náruživý rybář


     Třiačtyřicetiletý muž z Mělnicka, oznámil dne 9. listopadu 2011, na obvodním oddělení v Kralupech nad Vltavou, vloupání do objektu Rybářského svazu, ke kterému došlo během uplynulých dvou dnů. Tento je umístěn v Kralupech nad Vltavou, nedaleko letního koupaliště a zahrádkářské kolonie. Pachatel poškodil vstupní dveře do objektu a prohledal celou budovu. Následně si odnesl drobné vybavení a uložené elektrické nářadí. Způsobil tak škodu svazu ve výši 39.200,- Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Nepoučil se


     Dne 5. listopadu 2011, krátce po otevření obchodního domu v ulici Bezručova, na Mělníku, přišel „nakupovat“ mladý muž, který měl očividně rád sladké a nehodlal za ně platit. U cukrovinek si vzal z regálu 8 kusů čokolád Milka a strčil si je pod bundu. Pak klidně prošel pokladní zónou a až pracovníci bezpečnostní služby muže zadrželi u východu. Muž po příjezdu hlídky z obvodního oddělení Mělník vyndal zpod bundy všechnu odcizenou čokoládu a poté hlídku následoval na služebnu. Svým činem způsobil škodu ve výši 184,- Kč. Za obdobný trestný čin byl v posledních třech letech již potrestán, a proto se v jeho případě nyní jednalo o recidivu. Z rukou policistů si převzal sdělení podezření z trestného činu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Muž je nadále vyšetřován na svobodě.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Peníze neuložila kam měla


     Šestačtyřicetiletá žena z Mělnicka, zaměstnána jako úřednice, jejíž pracovní náplní bylo finanční účetnictví, nevykonávala svou práci jak měla. Žena v rámci svého zaměstnání vystavovala příjmové pokladní doklady, které však následně úmyslně upravovala. V době od začátku roku 2008 do konce května letošního roku, v 66 případech nevložila do pokladny celou přijatou finanční hotovost. Tuto následně zaevidovala do peněžního deníku jako příjem, avšak vzápětí vystavila jiný výdajový doklad, kde vydává určitý obnos k jiné úhradě. Rozdíl mezi těmito částkami si ponechala. V dalších 95 případech opět přijala v rámci své pracovní náplně finanční hotovost, vše řádně zaevidovala, ale příjmový doklad ani peníze do pokladny nevložila. V sedmi případech přijatou finanční hotovost tentokráte ani nezaevidovala a peníze si rovnou nechala. Celkem si tak žena přišla na částku bezmála 645.000,- Kč. Po zjištění těchto skutečností, zaměstnavatel podal trestní oznámení na neznámého pachatele. Věc se prošetřovala jako podezření z trestného činu pronevěra. 

Zpravodajství 4 komentáře | » číst dál

Nezodpovědní řidiči


     Dne 7. listopadu 2011, krátce po čtvrté hodině odpolední, kontrolovali policisté z obvodního oddělení v Kralupech nad Vltavou, na silnici II/608, v katastru Obce Nelahozeves, osobní vozidlo Ford Escort Combi, které řídil sedmatřicetiletý muž z Mladoboleslavska. Tento jel se svým vozidlem ve směru od obce Veltrusy k obci Nová Ves. Při kontrole bylo policisty zjištěno, že muž má v současné době platný zákaz řízení motorových vozidel a to hned několik. První mu uložil správní orgán Roudnice nad Labem s nabytím právní moci kraj června 2011, s platností do června 2013. Druhý od městského úřadu Nový Bor, s platností od poloviny června 2011 do srpna 2012 a třetí obdržel od správního orgánu v Litoměřicích, kde muž „vyfasoval“ od poloviny srpna 2011 do poloviny srpna 2013 taktéž zákaz řízení.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Krást nepřestali



     Dne 4. listopadu 2011, v půl jedné odpoledne vstoupil do prodejny obchodního domu na Mělníku, ulice Mladoboleslavská, muž, který se přesunul do oddělení s uzeninami. Zde z regálu vzal moravské uzené a libové párky a strčil si uvedené zboží do kapes. Poté takto prošel přes pokladní zónu, aniž se obtěžoval se zaplacením. Jeho počínání si však všimla ostraha objektu, která muže u východu zastavila a požádala o předložení věcí z kapes. Muž toto učinil. Na místo se dostavila hlídka z obvodního oddělení Mělník, která muže převezla na služebnu. Škoda byla předběžně vyčíslena na částku 122,- Kč. Jindy by se uvedená věc vyřešila na místě udělením blokové pokuty. Policisté na základě provedené lustrace v evidencích PČR zjistili, že devětapadesátiletý muž z Mělnicka, byl již v posledních třech letech za obdobný skutek potrestán a v jeho případě se tedy jedná o recidivu. Poslední jeho případ nabyl právní moci v říjnu 2010.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Víkend na silnicích našeho regionu



    K vážnější dopravní nehodě došlo dne 5. listopadu 2011, krátce po půlnoci, v katastru obce Lhota. Zde došlo ke střetu osobního automobilu Fiat Brava, které řídil sedmadvacetiletý muž a společně s ním ve vozidle cestoval ještě dvaatřicetiletý a osmnáctiletý muž, všichni tři z Mělnicka, a dopravním značením – „Dej přednost protijedoucím vozidlům“ a „Zákaz vjezdu vozidel nad 5 tun“, které byly umístěny u betonového mostku.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7