https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Neukáznění řidiči



     Teprve osmnáctiletý řidič osobního vozidla Ford Escort a už má platný zákaz řízení motorových vozidel! Mladého řidiče z Mělnicka kontrolovala dne 23. řijna 2011, v odpoledních hodinách,  hlídka policistů z obvodního oddělení v Neratovicích, nedaleko obce Libiš v okamžiku, kdy  za sebou táhnul osobní vozidlo Škoda Favorit na tažném laně. Policisté oba řidiče zkontrolovali v evidencích PČR. Mladík i jednapadesátiletý řidič druhého vozu mají v současné době platný zákaz řízení motorových vozidel, který jim udělil Městský úřad v Neratovicích. Oba na 24 měsíců, starší s platností od začátku září 2011a druhý teprve vydaný před třinácti dny.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Kradl železný šrot



Policisté z obvodního oddělení v Neratovicích šetří případ krádeže kovového šrotu. Ten měl neznámý pachatel odcizit zhruba od začátku do poloviny srpna letošního roku v obci Libiš a to poté, co vylomil dřevěná vrata, která byla z vnitřní strany zajištěná petlicí a vnikl do vnitř skladu. Zde prostory prohledal a odcizil různé kovové věci v celkové hodnotě zhruba 9.200,- Kč. Policisté zahájili trestní stíhání proti neznámému pachateli pro podezření z trestného činu krádeže.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Nezvaný host byl zadržen na místě



Šestadvacetiletý muž z Trutnovska poškodil dne 20. října 2011, po páté hodině ranní, dveře vedoucí do baru, který se nachází na Mělníku, ulice Mladoboleslavská. Poté vnikl dovnitř a zde odcizil cigarety a drobné mince. Svým jednáním způsobil provozovateli baru celkovou škodu ve výši cca 5 300,- Kč. Jeho činnost zaregistrovali občané, kteří na místo přivolali policisty z místního obvodního oddělení.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Nadýchal přes dvě promile



Hlídka policistů z obvodního oddělení Policie ČR Lužec nad Vltavou, kontrolovala dne 20. října 2011, po jedenácté hodině, v katastru obce Býkev, osobní motorové vozidlo Škoda Octavia, které řídil třicetiletý muž z Litoměřicka. Řidič se v rámci kontroly podrobil orientační dechové zkoušce, která skončila  pozitivní naměřenou hodnotou 2,24 promile alkoholu v dechu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Za podvodné jednání teď hrozí až dvouletý trest



Pracovnice odboru sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu Mělník zjistili při kontrolní činnosti, že dvaadvacetiletý muž z Mělnicka v době od ledna do června 2011 neoprávněně pobíral sociální dávky v hmotné nouzi. Za uvedené období byly muži vyplaceny dávky ve výši 21 000,- Kč. Kontrolou bylo zjištěno, že údaje v jeho žádosti se nezakládají na pravdě a podezřelý uvedl úřad úmyslně v omyl, čímž se obohatil.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Upozornění pro seniory



V poslední době zaznamenaly složky Policie ČR v rámci celé republiky několik případů, při kterých se neznámí pachatelé snažili lstí vylákat finanční prostředky ze starších spoluobčanů. Případy mají vždy takřka stejný scénář. Seniorovi zazvoní doma telefon a v něm se ozve někdo, kdo se vydává za rodinného příslušníka nebo osobu rodině blízkou. Následuje žádost o zapůjčení finančních prostředků a to pod různými legendami.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Hledaní kradli bundu



Dne 19.10.2011 ve 14:04 hodin na služebnu MP telefonicky oznámila žena, že byla v prodejně v ul. 5. května odcizena bunda a pachatelé z prodejny utekli.  Dívka,  která byla s nimi, zatím zůstala v prodejně. Strážníci hned vyrazili na místo. Prodavačka sdělila, že do prodejny přišli dva muži a jedna mladá žena a bavili se spolu. Při tomto jeden z mužů  z  věšáku u dveří odcizil bundu za 3 000 Kč a společně s  druhým mužem utekli  z prodejny. Mladá žena však z prodejny nestačila utéct. Strážníci zjistili, že tato žena je zájmovou  osobou pro PČR,  po které  bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Převezli ji tedy na obvodní oddělení P ČR. Současně zde byl předán popis obou mužů. Hlídka MP provedla ve  věci další  šetření, při kterém bylo dle  místní znalosti zjištěno, že jedním z pachatelů by mohl být  muž také hledaný policií. Hlídka MP se proto dostavila do prodejny, kde ho prodavačka dle fotografie identifikovala jako muže, který bundu odcizil.V 16:03 hodin bylo hlídkou MP  při kontrole vlakového nádraží v ul.Nádražní zjištěno, že se zde nachází muž odpovídající popisu muže,  který v odpoledních hodinách utekl  společně s pachatelem  z výše uvedené prodejny. Hlídka ho požádala o prokázání totožnosti. Muž se k tomu, že byl u krádeže bundy přiznal, a tak byl odvezen na OO P ČR Mělník k dalšímu šetření.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Silniční kontroly pokračují



V době od devatenáctého do dvacátého října proběhla na Mělnicku další dopravně bezpečnostní akce zaměřená na bezpečnost silničního provozu. Tentokrát se mělničtí dopravní policisté zaměřili na kontrolu technického stavu vozidel, zejména osvětlení, požívání alkoholických nápojů před a během jízdy, kontroly platnosti a příslušnosti řidičského oprávnění, dodržování předepsané rychlosti a další. Stranou nezůstala ani nákladní doprava. Policisté kontrolovali dodržování doby řízení, bezpečnostních přestávek a dodržování nařízení týkajících se přepravy nebezpečných nákladů.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Nařízení soudu ženy nerespektovaly



Hlídka policistů z Lužce nad Vltavou kontrolovala dne 19. října letošního roku, v katastru obce Nová Ves, osobní motorové vozidlo Škoda 105, které řídila třiapadesátiletá žena z Kladenska. Provedenou lustrací bylo zjištěno, že řidička usedla za volant i přesto, že má soudem vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7