https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Žádáme veřejnost o pomoc při pátrání


Mělničtí policisté pátrají po pohřešovaném čtyřiadvacetiletém muži  z Mělnicka

Mladík byl dne  25. února 2017 převezen  a hospitalizován v mělnické nemocnici, neboť spolykal větší množství léků. Z nemocnice však následující den v 6:30 hodin utekl neznámo kam. Muž byl již v minulosti hospitalizován  v psychiatrické léčebně. Dá se předpokládat, že vzhledem ke svému zdravotnímu stavu, by se mohl pokusit o sebevraždu znovu.

Zpravodajství 6 komentáře | » číst dál | 1 příloha

Zachránili další lidský život


Policisté z Obvodního Oddělení Kostelec nad Labem opět naplnili heslo Pomáhat a chránit.

Policejní hlídka Obvodního oddělení Kostelec nad Labem vykonávala dne 28. ledna 2017 po půlnoci  běžnou hlídkovou činnost. Ve dvě hodiny ráno projížděla obcí Mlékojedy. Před jedním z domů uviděli ležícího muže. Ani na vteřinu nezaváhali a okamžitě zastavili. Prap. Teraz a nstržm. Ulbrichová  provedli kontrolu vitálních funkcí, zjistili, že je muž v bezvědomí. Selhával mu i dýchací systém. Všimli si, že drží v ruce inhalátor. Okamžitě začali s resuscitací. Střídali se v masáži srdce. K oživování použili i defibrilátor. Ten však vyhodnotil, že ošetřovaný výboj nepotřebuje. Zhruba po 10 minutách začal oživovaný opět dýchat. Po chvíli nabyl i vědomí.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Pokles kriminality na Územním odboru Mělník


V loňském roce došlo na Územním odboru Mělník k poklesu kriminality o 274 případů.

Na Mělnicku bylo spácháno celkem 1584 trestných činů. Z toho bylo objasněno 809 případů, což je téměř 51,1%

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Řídil pod vlivem alkoholu


V sobotu 28. ledna 2017 v brzkých ranních hodinách došlo na silnici I/16  v katastru obce Vraňany k dopravní nehodě. Sedmadvacetiletý řidič osobního vozidla VW Golf jel ve směru od obce Mělník na Novou Ves, vyjel mimo komunikaci do silničního příkopu, kde narazil do plastového patníku a následně do dopravní značky. Po nehodě však nezastavil a pokračoval v jízdě příkopem ještě zhruba 300 metrů. Zastavil až tehdy, když se stalo auto nepojízdným. Přivolaní policisté podrobili řidiče dechové zkoušce. Ta byla pozitivní. Přístroj opakovaně naměřil hodnotu kolem 1,8 promile alkoholu v dechu. Policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Dopravní policisté ukládali kauce


Hlídka dopravních policistů prováděla dne 23. ledna 2017  dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provoz na silnici I/16. Nedaleko sjezdu z dálnice D8 v katastru obce Býkev zastavila nákladní soupravu. Při kontrole sociálních předpisů týkající se nákladní dopravy nebyl řidič schopen na tachografu zdokladovat svou činnost v období téměř jednoho týdne. Řidiči byla uložena bloková pokuta na místě nezaplacená ve výši 1000,- Kč. Svou povinnost porušil také dopravce, jeho protiprávní jednání bude řešit správní orgán, v tomto případě Krajský úřad Středočeského kraje.  Vzhledem k tomu, že se jedná o firmu jiného státu než ČR, tedy o mezinárodní dopravu,  byla uložena také kauce ve výši  10 000, -Kč. Řidič ji za dopravce na místě za pomocí platebního terminálu, který již mají dopravní policisté k dispozici, zaplatil.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Policisté zachránili další život


Pátrání po pětatřicetiletém muži začalo v pátek 13. ledna 2017 v odpoledních hodinách poté, co jeho příbuzný oznámil na linku 158 jeho úmysl ukončit život. Hlídka policistů Obvodního oddělení Kostelec nad Labem okamžitě zjistila, jakým vozidlem se muž v okolí pohybuje a vydala se do  terénu. Na kraji lesa v katastru obce Záryby našli zaparkované vozidlo, které patřilo právě pohřešovanému. Muže našli několik stovek metrů od vozu na žebříku mysliveckého posedu, k němuž měl uvázaný kus látky. Druhý konec měl ovázán kolem krku. Policisté nezaváhali a okamžitě začali jednat. Jeden z policistů posed obešel a muže zezadu zachytil, druhý se zepředu přiblížil a  pohřešovaného odvázal.  Zachráněný byl předán do péče záchranářů. Svým včasným a rozhodným jednáním policisté z Obvodního oddělení Kostelec nad Labem zachránili další život a přispěli k naplnění hesla „Pomáhat a chránit“.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Regionální muzeum Mělník se zúčastnilo veletrhů cestovního ruchu v Brně


Atraktivity města, zajímavosti celého regionu, tipy na víkendy, pozvánky na muzejní projekty, či výlety do přírody. To vše a mnohé další informace prezentovali pracovnice Regionálního muzea Mělník na Mezinárodním veletrhu turistických možností v regionech Regiontour a Mezinárodním veletrhu průmyslu cestovního ruchu Go v Brně (19. - 22. 2.). Mělnický informační point okupovali návštěvníci s dotazy ohledně prázdninových programů pro děti, dovolenkových lokalit, ubytování, zajímají se o vinobraní, expozici historických kočárků i návštěvy skalního obydlí ve Lhotce.  Vábila je tradice mělnického vína, podzemí se studnou i turistické možnosti na Kokořínsku. Muzejnice v dobovém lidovém oděvu měly pro zájemce pestrou nabídku propagačních materiálů, pro zvídavé návštěvníky pak připravily soutěž a nezapomněly s drobnými úkoly ani na nejmenší účastníky veletrhu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Řídil v zákazu


Mělničtí dopravní policisté při běžné silniční kontrole dne 2. ledna 2017 zastavili v obci Byškovice na silnici I/9 osobní vozidlo Škoda Octavia. Vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla. Vzhledem k tomu, že jim řidič žádné doklady nepředložil, byli nuceni ho převést na služebnu, aby objasnili jeho totožnost. Lustrací zjistili, že se jedná o čtyřicetiletého muže, který má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel, a to až do srpna 2017. Policisté u řidiče provedli také dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, ta byla negativní.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Rady pro řidiče


Většinu silnic ve Středočeském kraji pokryl sníh nebo jeho uježděné zbytky. Holé a mokré jsou jen některé úseky dálnic. Řidiči tak při svých cestách musí být opatrní. Riskantní mohou být nejen zatáčky, ale i přejíždění z pruhu do pruhu kvůli vrstvě sněhu. Na silnicích jsou často jen vyjeté koleje.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7