https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Nehodovost v první polovině letních prázdnin



Policisté z dopravního inspektorátu Územního odboru PČR Mělník vyjížděli v minulém měsíci letošního roku k rovným padesáti dopravním nehodám, které se udály na silnicích v našem regionu.

Zpravodajství 1 komentář | » číst dál

Kradl a vyráběl pervitin



Kriminalisté z Územního odboru PČR Mělník, oddělení obecné kriminality, v uplynulých dnech odhalili další místo, kde se vyráběli drogy. V rámci své operativní činnosti zjistili, že na Mělníku, ulice Mladoboleslavská, v jedné místních garážích, dvacetiletý mladík z Litoměřicka vyráběl v době od začátku července do současné doby, nejméně však ve třech případech látku zvanou pervitin. K její výrobě používal potřebné prekursory a k dispozici měl i vybavení. V těchto třech případech vyrobil zatím nezjištěné množství pervitinu, přičemž tato látka je uvedená v příloze č. 5 k zákonu č. 167/1998 Sb., o návykových látkách a dále je zařazena v seznamu II, podle Úmluvy o psychotropních látkách.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Za volant usedli pod vlivem alkoholu



Dne 29. července 2011, ve dvacet hodin, kontrolovala hlídka policistů z místního obvodního oddělení, v Neratovicích, ulice kpt. Jaroše, osobní motorové vozidlo Ford Fiesta, které řídil šedesátiletý muž z Mělnicka. V rámci kontroly se řidič podrobil orientační dechové zkoušce, která naměřila hodnotu přesahující jedno promile alkoholu v dechu. Na oddělení bylo následně řidiči sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Vulgární SMS zprávy a nebezpečné vyhrožování



Osmadvacetiletý muž z Mělnicka, v době od začátku dubna do konce července letošního roku, zasílal výhrůžně SMS zprávy své jednadvacetileté bývalé přítelkyni a jejímu současnému partnerovi. Zprávy obsahovaly vulgární výrazy a hrozby újmou na zdraví. Nezůstalo jen u zpráv, během uvedené doby muž v několika případech, na veřejných místech, na Mělníku, poškozené osobně kontaktoval a přitom jim ústně vyhrožoval újmou na zdraví a zabitím. Svým jednáním u nich vyvolal důvodnou obavu o zdraví a život.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Vyloupené auto


Dne  29.7.2011 v 04:08 hodin  oznámila na  linku 156 žena, že v ul. Vodárenská zřejmě  někdo vykrádá auto. Strážníci na místě zjistili, že vozidlo Škoda Favorit má otevřené dveře. Uvnitř vozu  i mimo  něj byly rozházené  věci. Při kontrole okolí spatřila hlídka ve vzrostlém neupraveném porostu dva ležící mladé muže. V jejich blízkosti pak se nacházela flexa v  papírovém obalu, orig. zabalený  slunečník,  několik CD, autolékárnička. Hlídka muže zajistila  - jeden měl v kapse cca 10 ks CD  v papírovém  obalu. V průběhu prováděných   úkonů  se na  místo dostavil   majitel vozu,  který nalezené  předměty včetně 10  CD označil za majetek, který byl z vozidla odcizen. Oba muži z Mělníka byli pod vlivem alkoholu. Z důvodu podezření  ze  spáchání trestného  činu byla přivolána hlídka PČR, která se na  místo dostavila v 04:25 hodin a celou věc si převzala.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Krást nepřestal



Dne 27. července 2011, vstoupil v podvečerních hodinách do obchodního domu v Neratovicích, ulice Na Výsluní, mladý muž, který přišel s úmyslem nakoupit, ale neplatit. V oddělení s mléčnými výrobky si dal do kapsy jeden z vystavených sýrů a to v celkové hodnotě 21,- Kč. Jeho jednání spatřila prodavačka, která toto sdělila pracovníkům bezpečnostní služby. Poté co se muž vydal mezi ostatní regály, byl zastaven pracovníkem bezpečnostní služby, který muže požádal o vydání odcizeného zboží. Mladík se začal s pracovníkem ostrahy přetahovat a fyzicky ho napadal a slovně urážel. Na místo byla přivolána hlídka z místního obvodní oddělení PČR. Policisté provedli kontrolu v evidencích PČR a zjistili, že před nimi stojí dvacetiletý recidivista z Mělnicka, který za obdobný skutek byl již v posledních třech letech potrestán a to naposledy začátkem května roku 2010, kdy mu byla Okresním soudem dána zkušební doba na dva roky.  Přestože tedy škoda za odcizený sýr měla přestupkovou hodnotu a věc by se na místě vyřešila uložením blokové pokuty, bude vzhledem k trestní minulosti mladíka, nyní Policie ČR řešit věc jako trestný čin. A ne jeden.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Nová upravena silničního zákona začne platit již od pondělka



Již toto pondělí, tj. 1. srpna 2011, začne na českých silnicích platit nová úprava silničního zákona č. 361/2000 Sb.. Některá paragrafová znění byla jen upravena, někde dodány věty či změněny slova, jinde přibyly celé odstavce a paragrafy. Jedna z velkých změn, která se řidičů samotných dotkne, bude nové bodové hodnocení.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Řidiči jsou nepoučitelní



Sedmadvacetiletý cizinec byl dne 22. července 2011, v odpoledních hodinách, kontrolován hlídkou z obvodního oddělení v Horních Počaplech, v katastru obce Dolní Beřkovice, v okamžiku, kdy jel na mopedu a to bez RZ a bez VIN. Policisté u muže provedli kontrolu osobních dokladů, které měl v pořádku a dále provedli orientační dechovou zkoušku, při které muž nadýchal 2,17 promile alkoholu v dechu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Muži chtěli být zřejmě hezcí



Dne 24. července 2011, v podvečerních hodinách, krátce před zavírací dobou, vstoupili do prodejny s drogeristickým zbožím, v ulici Bezručova, na Mělníku, dva muži. Oba dva se po vstoupení do prodejny rozdělili a každý se po obchodě procházel sám. Starší z nich z vystavených regálů vzal žiletky zn. Gillet v hodnotě 639,- Kč a dále si vzal pánský parfém Bruno Banani v hodnotě 449,- Kč a oba tyto předměty uschoval do svého oblečení. Jeho mladší komplic byl o něco „skromnější“. V  krámě si vyhlídnul „jen“ řasenku zn. Loreal v hodnotě 399,- Kč. Oba muži se poté nezávisle na sobě vydali k pokladní zóně, kterou prošli bez zaplacení. Prodavačce však jejich chování bylo podezřelé, a proto muže požádala, zda by jí neukázali věci, které mají v kapsách. Na místo byla přivolána i hlídka z místního obvodního oddělení. U obou mužů byla provedena kontrola v evidencích PČR. Teprve devatenáctiletý mladík z Litoměřicka nebyl v minulosti majetkově trestán, a proto policisté, vzhledem k přestupkové hodnotě odcizené řasenky, věc na místě s mladíkem vyřešili blokovou pokutou ve výši 1.000,- Kč. Jeho par´ták, jednačtyřicetiletý muž taktéž z Litoměřicka, však už takové „štěstí“ neměl. Kontrola prokázala, že muž byl již v posledních třech letech za obdobný majetkový trestný čin jednou potrestán, a proto se s policisty dostavil na obvodní oddělení, kde mu bylo následně sděleno podezření z trestného činu krádeže, za který mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7