https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Na výživném dluží sedmdesát tisíc korun



Sedmatřicetiletý muž z Mělnicka si v době od srpna 2007 do poloviny července letošního roku , s vyjímkou ojedinělých plateb, řádně neplnil vyživovací povinnost na svého nezletilého syna, stanovenou soudem. Svým jednáním způsobil za sledované období dluh na neuhrazeném výživném ve výši zhruba 70 000,- Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Policisté zadrželi muže na místě



Hlídka policistů z obvodního oddělení Policie ČR Horní Počaply byla dne 16. července 2011, odpoledne, vyslána do Liběchova, kde měli dle sdělení občanů dva muži demontovat plechy ze střechy špejcharu, v areálu místního zámku.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Čokolády a piškoty si z obchodu neodvezl



Šestapadesátiletý muž z Mostecka navštívil dne 15. července 2011, v odpoledních hodinách, obchodní dům na Mělníku, ulice Vodárenská. Uvnitř obchodu naskládal do nákupního vozíku 139 kusů čokoládových výrobků, jednatřicet balení piškotů a pět balení toaletního papíru, v celkové hodnotě skoro 6 000,- Kč. S tímto nákupem se pokusil opustit prodejnu bez zaplacení přes zónu samoobslužných pokladen. Přitom si všiml pracovníka ostrahy, vozík obrátil, vrátil se zpět do prodejny a zboží začal vykládat zpět do regálů. Na místě byl zadržen ostrahou a předán policejní hlídce.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Pokus podvodu



Jednatřicetiletá žena z Mělnicka rozeslala na začátku října loňského roku ze dvou e-mailových adres, které jsou registrovány na její osobu, dalším jednapadesáti uživatelům elektronické pošty   zprávu, kterou nazvala „ Finanční příspěvky na dobročinné účely“. Ve zprávě uvedla, že shání finanční prostředky na různé dobročinné účely, dále zde bylo uvedeno číslo bankovního účtu. Ve svém e-mailu se vydávala za zástupce známé nadace, která pomáhá dětem. Dva z oslovených se naštěstí na uvedenou nadaci obrátili s žádostí o další informace a zde zjistili, že byli osloveni osobou, která nemá s touto nic společného. Následně byl tento pokus o podvodné jednání oznámen policistům. Žena svým jednáním nezpůsobila žádnou majetkovou škodu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Dlouhodobě týral manželku



Osmačtyřicetiletý muž z Mělnicka v době, od začátku dubna letošního roku, do současnosti psychicky a fyzicky napadal svou o tři roky mladší ženu, a to v místě trvalého pobytu. Muž ženu po celou dobu vulgárně urážel a občas se uchýlil i k fyzickým útokům. K těmto incidentům mělo docházet v době, kdy byl agresor pod vlivem alkoholu. Dle sdělení poškozené během útoků nedošlo k žádným zraněním. Dle zjištění vyšetřujících policistů byl muž za obdobný skutek již v minulosti odsouzen, a to k trestu odnětí svobody na dvě léta s podmíněným odložením na zkušební dobu tří let. Dne 12. července 2011 byl muž zadržen mělnickými kriminalisty a umístěn do policejní cely. Následujícího dne využili policisté oprávnění daného jim zákonem a zadržený byl vykázán z místa trvalého bydliště na dobu deseti dnů.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Vykradená vozidla a zcizené doklady



V nastávajících letních dnech, kdy se denní teploty mnohdy dostávají až do tropických hodnot, se občané často vydávají do míst, kde můžou tyto horné dny přečkat. Policisté z Územního odboru PČR Mělník tím mají na mysli hlavně  vodní toky, nádrže, jezera, pískovny, rybníky, koupaliště a další. A právě tyto odlehlá místa, jsou častým terčem nenechavců, kteří využijí „příležitosti“ a vykradou vozidla nebo věci, které má majitel nechány na dece na břehu. Škoda, kterou svým jednáním pachatelé způsobí, bývá mnohdy větší než hodnota odcizených věcí.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Za nelegální kopie až dvouletý trest



Pětadvacetiletá žena z Mělnicka, v době od konce dubna 2006 do konce září loňského roku nabízela na specializovaných internetových stránkách, pod přezdívkou, minimálně dvacet filmových děl, chráněných zákonem. Z této nabídky nebylo zřejmé, zda se jedná o originály nebo kopie. Zájemcům byly následně zasílány na DVD discích poštou a za dodané tituly žena požadovala platbu převodem na svůj bankovní účet. Dle zjištění policistů se nelegální kopie dostaly touto cestou do ruky zhruba sedmdesáti dalším osobám. Tím, že v rozporu se zákonem žena rozšiřovala rozmnoženiny chráněných audiovizuálních děl a zvukově obrazových záznamů způsobila poškozeným škodu ve výši cca 120 000,- Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Usedli za volant pod vlivem alkoholu



Dne 9. července 2011, krátce po druhé hodině ranní chtěla zkontrolovat hlídka mělnických dopravních policistů v Byšicích osobní motorové vozidlo Ford Mondeo. Na znamení k zastavení, dané dle předpisů však jeho řidič nereagoval, hlídku objel a pokračoval v jízdě směrem k obci Liblice. Po krátkém pronásledování se policistům vozidlo podařilo zastavit.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Neplatil alimenty a odcizil peníze



Třiatřicetiletý muž z Mělnicka si v době od poloviny prosince 2010 do začátku července 2011 řádně neplnil vyživovací povinnost na svou dceru, která byla muži stanovena soudem. Alimenty měl v uvedené době, v pravidelných intervalech, každý měsíc, předávat matce nezletilé. Za sledované období vznikl jeho jednáním dluh na neuhrazeném výživném ve výši 14 000,- Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7