https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Za krádež kabelů až šestiletý trest



Začátkem června letošního roku odstřihl a poté odcizil neznámý pachatel z kolejiště na Mělníku, nedaleko ulice Blatecká,  čtyři kusy měděných lan o celkové délce zhruba sedmnáct metrů. Lana byla součástí zabezpečení trati v místě vjezdového návěstidla. Cílem pachatele byl zřejmě majetkový prospěch, vzniklý z prodeje barevných kovů do sběrny. Nicméně svým jednáním ohrozil provoz obecně prospěšného zařízení. Společnosti spravující kolejový svršek byla krádeží lan způsobena škoda ve výši cca 10 000,- Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Začátek prázdnin byl ve znamení silničních kontrol



Během uplynulého víkendu proběhly na Mělnicku dvě dopravně-bezpečnostní akce. Jejich hlavním úkolem byl dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v době začátku prázdnin a dovolených, kdy se hustota provozu každoročně zvyšuje a dochází mimo jiné k většímu počtu dopravních nehod, které mají nezřídka i tragické následky.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Zpronevěra



Osmatřicetiletý muž z Tachovska, zaměstnaný jako řidič u jedné dopravní společnosti na Mělnicku , provedl koncem dubna a začátkem května letošního roku ve třech případech neoprávněné výběry finanční hotovosti prostřednictvím platební karty, kterou měl svým zaměstnavatelem svěřenou za účelem nákupu pohonných hmot a platby mýtného. Tímto způsobem získal finanční hotovost ve výši 50 000,- Kč, kterou následně použil pro svou potřebu. Neoprávněně získané prostředky do současnosti nevrátil.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Odcizené vozidlo bylo nalezeno v Praze



V ranních hodinách dne 30. června 2011 vnikl bez užití násilí neznámý pachatel do objektu v ulici Nůsařská, na Mělníku. Následně pak do neuzamčené budovy a uvnitř odcizil z nezajištěné pokladničky klíče od osobního motorového vozidla VW Golf, které bylo zaparkováno v areálu. Pro pachatele pak nebyl problém s vozidlem z místa odjet. Tímto skutkem způsobil majiteli vozu škodu ve výši zhruba 222 000,- Kč. Případ začali vyšetřovat policisté z místního obvodního oddělení, kteří vyhlásili po vozidle celostátní pátrání.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Svobody si dlouho neužil



Čtyřiapadesátiletý recidivista z Mělnicka byl dne 28. června letošního roku propuštěn z posledního výkonu trestu odnětí svobody. Jeho první kroky vedly do informačního centra městského úřadu v Kralupech nad Vltavou, kde po přítomné pracovnici chtěl sdělit jméno úřednice, která má jeho případ na starosti a následně uvedl, že zabije svou bývalou družku a vyřídí si to i s úřednicí. Následujícího dne se dostavil přímo na odbor, pod který jeho případ spadal a zde ve vyhrožování pokračoval. Vzhledem k tomu, že svým jednáním vzbudil důvodnou obavu, že by hrozby mohl vykonat, byla věc oznámena na místní obvodní oddělení Policie ČR.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Za nalévání nezletilé teď hrozí roční trest



Osmnáctého června letošního roku, v nočních hodinách podali jednačtyřicetiletá žena a její o osm let starší muž alkohol sedmnáctileté dívce. Jednalo se o větší množství vína a pravděpodobně slivovice. Došlo k tomu v rodinném domě, který se nachází v jedné z obcí našeho regionu. Mladistvá po požití alkoholu zkolabovala a byla převezena rychlou záchrannou službou k ošetření do nemocnice. Zde provedli přivolaní policisté  u dívky orientační dechovou zkoušku, která skončila naměřenou pozitivní hodnotou přesahující jedno promile alkoholu v dechu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Nezodpovědní řidiči



Dne 28. června 2011, prováděli v odpoledních hodinách dohled nad silničním provozem policisté z obvodního oddělení ve Mšeně. V katastru obce Vysoká Bosyně kontrolovali osobní vozidlo Škoda Fabia, které řídil dvaatřicetiletý muž z Mělnicka. Hlídka na místě provedenou kontrolou v evidencích PČR zjistila, že muž má v současné době vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel na dobu půl roku, kdy tento mu uložil správní orgán a nabytím platnosti od začátku dubna letošního roku. Muž o tomto prokazatelně věděl a přesto usedl za volant.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Několik anonymních oznámení policisté objasnili



Od poloviny února do června letošního roku, zavolal na linku 112 anonym, který pokaždé oznámil, že v „Tescu na Mělníku je bomba“. Za uvedenou dobu se jednalo o celkem sedm případů. Ten poslední se udál 20. června 2011. Policisté každé oznámení prošetřovali jako podezření z trestného činu síření poplašné zprávy.

Zpravodajství 3 komentáře | » číst dál

Za nedostatečnou péči o děti až dvouletý trest



Sedmadvacetiletá žena z Mělnicka v době od konce března 2003 do začátku března letošního roku závažným způsobem porušovala  povinnost pečovat o svého nezletilého syna, a to tím způsobem, že se synem nenavštěvovala dětského lékaře v rámci preventivních prohlídek, povinných očkování, kontrolních vyšetření po nemocech a vyšetření na specializovaných lékařských pracovištích, čímž dítě dle zprávy odborníka ohrozila na zdraví a životě. Dále synovi v době od listopadu 2010 do začátku března 2011 umožnila vést zahálčivý život tím, že neodůvodněně omluvila celkem 158 hodin absence v rámci základní školní docházky.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7