https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Prázdniny s sebou přinášejí i mnoho dětských úrazů



Za několik dní začnou školákům zasloužené dva měsíce volna, které budou chtít určitě plně využít k zapomnění na školní knihy a sešity.

Způsobů, jakým školou povinná dítka tráví volný čas je mnoho. Někteří na prázdniny vyrazí s rodiči na dovolenou, jiní stráví léto u prarodičů nebo zůstanou doma či vyrazí na dětské tábory.  Jedno však tyto aktivity mají společné. Úrazy. Rok od roku v České republice přibývá počet dětí, různých věkových kategorií, kteří si v průběhu letních prázdnin přivodili úraz a to v důsledku zábavy či sportu. Jen loni to bylo o 6 % více než předešlý rok.  Příčinou úrazů bývá mnohdy špatná organizace jejich volného času, nedostatečný dohled ze strany dospělých, ale i zbrklé, neuvážené jednání dětí, doplněné mnohdy hazardováním a experimenty.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Zpronevěra



Devětačtyřicetiletá žena pracující jako pokladní zemědělské společnosti na Mělnicku v době od ledna 2002 do poloviny prosince 2010 přijímala platby v hotovosti za různé služby a zboží. Následně vystavovala na platby příjmové pokladní doklady, které poté úmyslně různými způsoby upravovala a takto vzniklý peněžní rozdíl si ponechávala pro svou potřebu. Za uvedenou dobu si tak přisvojila finanční prostředky ve výši zhruba 112 000,- Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Peníze za odcizený šrot si dlouho neužili



Dne 21. června 2011 odcizil neznámý pachatel z oploceného pozemku v Dolních Beřkovicích železné předměty o celkové váze 127 kilogramů. Tímto jednáním způsobil majiteli škodu ve výši zhruba 4 000,- Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Opilý muž napadl policistu



Jednatřicetiletý muž z Mělnicka dne 18. června 2011, zhruba v jednadvacet hodin napadl před restaurací v obci Chlumín policistu z místního obvodního oddělení Policie ČR Vojkovice, který muže vyzval, aby prokázal svou totožnost. Muž policistu nejprve slovně urážel a následně jej nečekaně udeřil čelem do obličeje.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Dívce ukradl kolo



Dne 14. června 2011, po osmnácté hodině oslovil dvacetiletý recidivista z Mělnicka, v Neratovicích, ul. Dr. E. Beneše šestnáctiletou dívku, které sdělil, že si potřebuje někam zajet, poté dívce sebral přes její protesty jízdní kolo, nasedl na něj a odjel. Poškozená oznámila skutek na místní policejní oddělení.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Muž s bohatou minulostí



Dne 16. června 2011, se v půl osmé ráno, vydal nakupovat jednatřicetiletý muž z Pelhřimovska. V obchodním době na Mělníku, ulice Vodárenská, si v jednom sektoru strčil pod tričko DVD mechaniku, zn. Samsung, černé barvy. Jeho jednání neuniklo zaměstnanci obchodního domu, který na tuto skutečnost upozornil pracovníky bezpečnostní služby. Ti si na muže počkali za pokladními zónami, kde viděli, že jmenovaný odkládá pouze prázdný košík a nemá žádný nákup. Poté v klidu prošel pokladnami a směřoval ke vchodu. Zde ho pracovníci bezpečnostní služby požádali, aby je následoval stranou a vydal nezaplaceného zboží, které měl mít u sebe. Tento však odmítal, že by něco ukradl a alarm, který spustil, zavinili jeho nové boty, které si koupil teprve nedávno a slovně napadal přítomné pracovníky. Muž byl tedy požádán, aby se usadil v jedné z místností za informacemi a vyčká hlídky Policie ČR. Přivolaná hlídka na místě zjistila, že muž si čekání  krátil tím, že rozbalil DVD mechaniku a obal včetně samotné mechaniky odhodil pod lavici, na které seděl. Obchodní dům si škodu na odcizené a poškozené věci vyčíslil na částku cca 1.800,- Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Cizí peníze mu nevadily


V době od začátku měsíce února do začátku dubna 2011, jednatřicetiletý muž z Mělnicka, odcizil úvěrovou kartu k revolvingovému účtu od společnosti poskytující půjčky a provedl několik neoprávněných výběrů. Uvedená karta byla nepřenosná a patřila osmadvacetileté ženě z Mělnicka. Muž tak za uvedené období postupně  neoprávněně vybral finanční hotovost v celkové výši cca 36.900,- Kč.

Zpravodajství 2 komentáře | » číst dál

Kradl prázdné láhve


Pětadvacetiletý muž z Mělnicka poškodil dne 15. června 2011, krátce po deváté hodině večerní, dřevěné oplocení vysoké dva metry u areálu se zemědělskými potřebami na Mělníku, ulice Lhotecká. Následně vnikl dovnitř a z rampy pro skladování zboží odcizil tři kusy prázdných pivních sudů o obsahu 50 litrů a dále dvě přepravky s prázdnými pivními lahvemi. Všechno postupně přeházel přes dřevěné oplocení ven z areálu. Poté se s pivními přepravkami vydal ulicí Lhoteckou pryč. Nedaleko areálu byl však muž zadržen policejní hlídkou z místního obvodního oddělení. Ke svému činu se policistům přiznal a společně s odcizenými věcmi putoval na policejní služebnu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Distribuovala OPL



Čtyřiatřicetiletá žena z Mělnicka, v době od začátku prosince roku 2010 do poloviny února letošního roku, distribuovala látku metamfetamin, taktéž zvanou jako pervitin, kterou získávala od jiných osob a z dalších doposavad nezjištěných zdrojů. Tuto látku poté žena prodávala dalším osobám ve svém okolí. Kriminalisté  ženu, dne 8. února 2011 zadrželi a se souhlasem státního zástupce umístili do policejní cely. Ještě téhož dne bylo proti jmenované zahájeno trestní stíhání pro přečin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Po převzetí usnesení, byla obviněná se souhlasem státního zástupce opět ze zadržení propuštěna na svobodu, kde probíhalo další prošetřování případu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7