https://www.traditionrolex.com/7

 Město | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město

O našem městě - co se děje.

Mělník se ukáže turistům


Mělník - Díky zbrusu novému informačnímu systému budou mít turisté možnost lépe najít zdejší památky a zajímavá místa. Moderní rozcestníky nahradí zastaralá značení v centru města na přelomu listopadu a prosince. ,,Město nechá vyměnit sloupy a také směrovky, které už budou odpovídat ustálené normě, budeou tedy hnědé s bílým písmem a piktogramy, tak by se v Mělníku vyznali snadno a lehce i cizinci," dolnil Jiří Dohnal, vedoucí oddělení památkové péče mělnické radnice. Nový systém si vyžádá investici 250 tisí korun.

Město 14 komentáře | » číst dál

video ze ZM


Umístění videozáznamu z jednání ZM na stránkách města je reálné, a možná že už příští jednání ZM dne 6.prosince bude moci každý kdo má zájem, shlédnout online.

Město 13 komentáře | » číst dál

Opravdu nové zastupitelstvo

Tak to máme za sebou. Ustavující schůze zastupitelstva proběhla, čelní představitelé města byli zvoleni. Pro mnohé se až tak moc nezměnilo. Jenže to je jen první dojem. Tohle je opravdu novézastupitelstvo. Jako ex-zastupitel to mohu posoudit. Co zásadního se změnilo oproti minulému zastupitelstvu?

Město Napsat komentář | » číst dál

Kauza CZECH RADAR a malý dovětek k volbám

Vážení spoluobčané, vážení zastupitelé, spolu s několika přáteli jsme na počátku letošních prázdnin založili občanskou iniciativu "Náš Mělník". Dění v našem městě nám není lhostejné, cítíme se býti lokálními patrioty a proto považujeme za důležité se angažovat v současném i budoucím vývoji města. Neusilujeme o politickou moc, ale chceme se aktivně k problémům v Mělníku vyjadřovat. V letních měsících jsme vás informovali o našich zjištěních v rámci důkladného prověřování Revitalizace historického centra města (http://melnicek.cz/node/5706; http://melnicek.cz/node/5905), která byla nevyjasněným způsobem prodražena o 40. mil. Kč a všechny tyto náklady zaplatilo město Mělník ze svého rozpočtu. Byli jsme ze strany veřejnosti posléze upozorněni také na problematiku Czech Redar a po našem pátrání již neváháme o tomto případu psát opět jako o kauze.

Město 21 komentáře | » číst dál

Principy komunální politiky

Letošní volby v plné nahotě odhalily základní principy komunální politiky v tomto státě. Mělník je přímo ukázkovým případem. O co jde tedy v první řadě? Jen a jen o prachy...
Je nutné si uvědomit, že z pohledu Mělníka je radnice (myšleno město Mělník jako subjekt) jedním z největších zdrojů příjmů pro místní. Nejde zde jen o značný počet zaměstnanců na radnici (jedná se prakticky o jednoho z největších a zejména zcela bezpečného zaměstnavatele) , ale i velký zdroj peněz pro podnikatelskou sféru . Krize nekrize, radnice každý rok musí utratit desítky miliónů korun za různé služby. V poměrech Mělníka není žádný podobný subjekt s tak velkou ekonomickou silou. A právě z tohoto důvodu je i boj o pozice v rámci radnice tak silný a vyostřený.

Město 50 komentáře | » číst dál

Aktivní občan


Vážení přispěvatelé Mělníčku a též jeho čtenáři,

sledujeme probíhající diskuse, čteme komentáře, z nichž část vyjadřuje zklamání z dění ve městě, z výsledků povolebních jednání, zklamání může být i z volební /ne/účasti.

Město 6 komentáře | » číst dál

Je rozhodnuto !

Starostou města Mělníka bude levicový C. Mikeš a místostarostou p. Neumann. Výsledek voleb na Mělníce je na prvý pohled v celku jasný, vítěz TOP a na dalších místech ČSSD a ODS a další dvou mandátové strany. Ale !! Ambiciózní nevěsta ČSSD si vydobyla místo starosty. Tento výsledek je pochopitelný pouze z pohledu cynického politického pragmatismu, který má podporu u těch, kteří se nechtějí za žádnou cenu vzdát podílu na moci a pozicích na mělnické radnici. 

Město 56 komentáře | » číst dál

Koalice zleva doprava aneb "U nás na Mělníku"

Nejen na  místní úrovni je politika věcí nejen výsledků voleb, ale i různých osobních vztahů, intervencí a zákulisních tlaků. Pro ilustraci typická historka. Stala se v pátek, den voleb. Předpokládal se úspěch ODS, někteří lidé se již viděli na radnici. Už dopředu byla naplánována rada a spousta věcí okolo... .

Město Napsat komentář | » číst dál

Úvaha povolební

Psát povolební úvahu krátce před volbami je poněkud sebevražedné.  Ale jen zdánlivě - vždyť mnohé věci jsou zřejmé už teď.  A to díky systému komunálních voleb. Něco takového jako skokani z posledních míst nebo nezvolení lídři prostě nehrozí. Prvních n-kandidátů to má v každé straně jasné, přičemž za n lze dosadit volební výsledek té či oné strany. Takže pro lídry je jediná starost - aby moje uskupení bylo dostatečně silné a mohlo vládnout. Nebo se podílet na moci. Pojďme se podívat na jednotlivé uskupení, ambice a co jejich lídři.

Město 90 komentáře | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7